Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Crveno-bela serija se nastavlja, Zvezda savladala i Moravu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Moravu iz Velike Plane u 13.kolu Superlige, u Šumicama, 33:25 (12:9). Najefikasniji su bili Šotić, Matičić, D.Babić i Kljajić sa po 5 golova.

Nastavili su pobednički niz crveno-beli na krilima odlične atmosfere iz srede koju su kreirala Zvezdina deca. Nenad Peruničić nije mogao da računa na povređenog Aleksandra Pavlovića, ali se u tim vratio Milan Ćorović.

Na samom početku utakmice videli smo čvrstu igru, jake odbrane, prvi gol je postignut tek u 7.minutu, kada su poveli gosti, a do 10.minuta smo videli još dva gola. Zvezda je preuzela vođstvo u 15.minutu i u serijama, posle dobre odbrane, stekla prednost na poluvremenu, 12:9. Problem je bio jak udarac u koleno koji je zadobio Ivan Mošić, sredinom poluvremena i nije mogao da nastavi meč.

Pobednik je rešen već do sredine drugog poluvremena. Crveno-beli su povećavali prednost, postizali golove u kontri, a razlika je mogla da bude i ubedljivija. Na kraju, još jedan izdanak Zvezdine škole, Dimitrije Stolić, se upisuje u strelce, a Mihajlović postavlja konačan rezultat, 33:25.

Četiri igrača sa po 5 golova u Zvezdi – Šotić, Matičić, Dejan Babić i Kljajić. Bugarinović je sa 6 golova bio najefikasniji u Moravi i na meču.

Već u sredu igra se pretposlednje kolo pred zimsku pauzu, a Zvezda gostuju Spartaku u Subotici.

CRVENA ZVEZDA – MORAVA 33:25 (12:9)

Beograd. Dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Mirosavljević (Zvečan). Sedmerci: Crvena zvezda 1(2), Morava 2(3). Isključenja: Crvena zvezda 12, Morava 8 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 5, Mošić, Ćorović 1, Prodanović 2, Andrejević 3, Gačević, Ljubojević, Ljubenović, Stolić 1, Šćepanović 3, Zlatanović, Matičić 5 (1), D. Babić 5, Kljajić 5, Leovac, A. Babić 3.

MORAVA: Jelić, Trpković, Vojinović 1, Đurković 4, Rakić, Jokić 3, Krstić, Bugarinović 6, Belić, Lazović, Matić, Marjanović, Bojković 1, Avramović 5, Mihajlović 5.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама