Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Izgrađen karakter došao do izražaja

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić imao je puno razloga za zadovoljstvo nakon utakmice sa Emporio Armanijem. Radonjić je istakao da je pobeda utoliko veća jer je došla u žestokom ritmu evroligaških utakmica.

Košarkaši Crvene zvezde mts „skinuli su skalp“ još jednoj favorizovanoj evroligaškoj ekipi. Sjajna napadački tim kakav je Emporio Armani svedena je na samo 70 poena i tu se video jasan pečat trenera Dejana Radonjića. Crveno-beli su igrali strpljivo, mirno i pametno gradili pobedu u odličnom ambijentu „Kombank arene“. Na kraju, pobedili su i prilično ubedljivo 83:70.

Crveno-beli su na taj način stigli do četvrte pobede nakon osam odigranih kola u Evroligi. Malo ko je očekivao takav učinak, ali trener Radonjić i njegovi izabranici su imali veru u svoj vredan rad. Strateg Crvene zvezde mts je imao svoje viđenje velike pobede.

– Zadovoljstvo je veće zbog toga što smo došli do još jednog velikog uspeha. Posle osam dana, od kojih smo pet putovali, uz sve peripetije, nije bilo jednostavno da se sve iznese, a ne samo da se igra. Pokazali smo karakter, koji meni nije nepoznat jer je građen – rekao je Radonjić u uvodnom izlaganju, a potom nastavio:

– Bila je prisutna dekoncentracija, koja je bila i očekivana. Osećalo se da možemo da iznesemo utakmicu, što smo i uspeli. Prednost nije padala u drugom poluvremenu i savladali smo ekipu koja je napadački izuzetno potentna – nije krio zadovoljstvo, a onda je ponovo nastavio o paklenom ritmu.

– Ide zima, veoma bitan momenat u kom možemo da dodjemo u situaciju da opet budemo van plana onoga što želimo da radimo. Trudićemo se da kontrolišemo situaciju koliko je to moguće i nastavimo u dobrom ritmu. Teško je igrati u ovom formatu takmičenja, ali naša želja je da igramo Evroligu u bilo kom formatu i koliko god da je teško – dodao je trener crveno-belih.

Navijače posebno može da raduje veoma dobra partija Nejta Voltersa, pogotovo u poslednjoj deonici kada se meč lomio.

– To nije jednostavno jer mora kroz utakmice, nemamo puno treninga i to je otežavajuća odgovornost za njega, mene i ostale igrače. Trudimo se da se to ne oseća u igri i da dobijamo doprinos od njega. Sada je taj doprinos bio veći nego u prošloj utakmici, ali svaki igrač mora da doprinese da bi tim bio dobar. Potreban je kontinuitet u timskoj igri, a da igrači u etapama pokazuju svoje kvalitete – zaključio je Radonjić.

Razloga za ponos i radost ima, ali pakleni raspored se nastavlja. U ponedeljak crveno-beli nastavljaju takmičenje u ABA ligi u dvorani „Aleksandar Nikolić“ gde će dočekati Karpoš Sokoli. Ubrzo, za sedam dana od pobede nad Armanijem, crveno-beli idu ponovo u Istanbul. Ovog puta Zvezda će igrati protiv Anadolu Efesa.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама