Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Crveno-bele u četvrtfinalu Kupa Srbije

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Gornjem Milanovcu savladale ekipu Takovo Zvezda Helios sa 0:3, po setovima 12:25, 21:25, 21:25.

Crveno-bele su bile veoma ubedljive u prvom setu. Brzo su stekle prednost od pet poena (3:8), ali su domaće uspele da smanje zaostatak posle niza grešaka naših odbojkašica. Ipak, Zvezda serijom od 2:10 stiže do dvocifrene prednosti, a potom rutinski osvaja prvi set i dolazi u vođstvo – 12:25.

U drugom periodu igre domaće su pružile jači otpor. Povele su sa 8:5, a naš tim je nizom od pet poena na servis Nikoline Lukić (dva asa), preokrenuo rezultat u svoju korist. Crveno-bele su održavale vođstvo od tri poena sve do završnice kada je Takovo uspelo da se primakne na samo jedan poen (20:21). Usledila je servis greška Andrićeve, a potom i blok Vanje Bukilić i Zvezda je mogla mirno da dođe do vođstva od 0:2 – 21:25.

Domaći tim je bio veoma uporan. Posle niza grešaka Zvezdinih dama povele su odbojkašice Takova sa 11:7. Usledio je rafal crveno-belih, kada je na servis liniju stala Kristina Đurić i Crvena zvezda je ubrzo, posle dva bloka Vanje Bukilić i dva asa Đurićeve povela sa 11:13. Usledilo je izjednačenje, a naše odbojkašice su preko Lukićeve i Bukilićeve ponovo nanizale četiri poena i došle do prednosti koja im je obećavala mirniju završnicu. Upravo to se i desilo. Izabranice Mirjane Musulin nisu dozvolile domaćinu da ugrozi njihovo vođstvo, pa je na kraju Zvezda slavila sa 21:25.

Crvena zvezda se ovom pobedom plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije. Pored crveno-belih plasman u četvrtfinale 51. Kupa Srbije izborili su Vizura, Železničar iz Lajkovca, Spartak iz Subotice, Jedinstvo iz Stare Pazove, Dinamo iz Pančeva, MD Zrenjanin i TENT iz Obrenovca.

Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica obaviće se sutra (četvrtak, 16. novembar) u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 17,55 časova, uz direktan prenos na RTS 2, pre početka meča osmine finala odbojkaša Klek Srbijašume – Partizan.

Odbojkašice Crvene zvezde naredni meč igraju u subotu 19. novembra od 15 časova kada će gostovati u Futogu, u okviru 6. kola Superlige Srbije.

TAKOVO ZVEZDA HELIOS – CRVENA ZVEZDA 0:3 (12:25, 21:25, 21:25)
Gornji Milanovac – Dvorana: SH Breza. Sudije: Đorđe Zelenović i Nevena Nešković. Trajanje meča: 67 minuta.
TAKOVO ZVEZDA HELIOS: Nenadović 1, Popović, Paunović 5, Petrović, Milenović, Mijatović, Parović 5, Gočanin (libero), Trifunović 5, Andrić 5. Nisu igrale: Matić i Ćirković. Trener: Milan Milošević.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 6, Sekulić, Čanak 4, Đurić 2, Vukomanović (libero), Jejić, Radmilović 1, Milenković 9, Bukilić 12, Lukić 15. Nisu igrale: Đorđević i Stijepić. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама