Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Kobiljski: Presudio kvalitet

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Nakon poraza od izuzetno kvalitetne ekipe Arkaš iz Izmira u prvoj utakmici 3. kola Lige šampiona, trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski izneo je svoje utiske posle meča.

Ekipa Arkaša je pokazala svu svoju stabilnost. Igrali su dobro tokom čitavog meča i to je ekipa koja je dobro popunjena na svakom mestu i oni su taj svoj kvalitet pokazali. Borili smo se koliko smo mogli i okrećemo se revanšu u Izmiru, da odigramo bolju utakmicu nego što smo to večeras uradili, a nakon toga ćemo se okrenuti našem prvenstvu – izjavio je posle meča Kobiljski.

I pored ubedljivog poraza Zvezdini odbojkaši su iskazali veliku borbenost, pogotovo u drugom setu koji je mogao da se završi i u korist našeg tima.

Najviše smo mogli da se oslonimo na borbenost i borili smo se koliko smo mogli. Večeras to nije bilo dovoljno protiv ovako jake ekipe. Osim borbenosti morali smo da pokažemo i malo veći kvalitet, ali nismo u tome uspeli – konstatovao je Kobiljski.

Korektor crveno-belih Aleksandar Blagojević veruje da će naša ekipa pružiti bolju partiju u Turskoj.

Znali smo kakav nas protivnk očekuje, sa kakvim budžetom, sa kakvom organizacijom… U meč jesmo ušli rasterećeno i žao mi je zbog drugog seta koji smo mogli da osvojimo. U tom setu smo ušli u šansu da igramo ravnopravno sa njima. Dokazali smo da ukoliko se borimo, možemo da uđemo u šansu da ih pobedimo. Međutim, možda je i raspored utakmica, koji je zaista zgusnut, dosta uticao. Naporno je igrati na tri fronta i sigurno je da je večeras i umor bio jedan od faktora našeg poraza. Možda je ovo i realan rezultat. Sledi revanš u Turskoj i sigurno je da ne možemo da očekujemo neki čudesan rezultat. Daćemo sve od sebe, igraćemo bez straha i pokušati da osvojimo makar set – kaže Blagojević.

Tehničar Nikola Veljović svestan je sa kakvim kvalitetom raspolaže Arkaš i nada se da će i Crvena zvezda jednog dana dostići taj nivo.

Ipak su to ozbiljni igrači koji igraju u ozbiljnom klubu, igraju za svoje reprezentacije. Mislim da moramo još mnogo da radimo da bi došli na neki njihov nivo. Možda smo mogli da osvojimo drugi set, ali šta je tu je. Treniraćemo još više i nadam se da ćemo igrati još bolje – rekao je Zvezdin organizator igre.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама