Фудбал Фудбал/Вести

Igrač za sve zadatke – Damijen Le Talek

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Najkorisniji Zvezdin igrač u odbrani od starta sezone po statistici je Damjan Le Talek. Zvezdin Francuz je igrač koji ima najveći broj dobijenih duela u odbrani po meču, kao i najviše uspešnih startova na loptu.

– Razlog ovako uspešne statistike vidim u tome što sam veći deo karijere igrao na sredini terena. Razumem igru, navikao sam da dosta pasova ide preko mene, da ulazim u duele. Kao štoper svestan sam da moram da budem još uspešniji i agresivniji u duelima, to je valjda i dovelo do ovog rezultata. Ne smeta mi nova pozicija u timu, ali ne smatram da je igranje na mestu štopera samo po sebi unapredilo moju igru. Zapravo iskustvo koje sam stekao kao vezni igrač odlično koristim u ovakvoj postavci. Rekao sam mnogo puta, igraću na kom god mestu treba ako će to pomoći ekipi i doneti dobre rezultate. Za sada ne vidim razlog da se bilo šta menja – rekao je Le Talek.

Le Talek dobija 61% vazdušnih duela, a najuspešniji je i po broju prekinutih napada.

– Od starta sezone sam igrao na dve pozicije u timu i to vidim kao glavni uzrok dobrih partija. U budućnosti u igri Zvezde sebe takođe vidim na obe pozicije. Biće dobro da ne zaboravim kakav je osećaj stvarati igru na sredini terena, a očigledno je to ono što pomaže dosta da ostvarujem uspešne pasove, prekidam protivničke napade i u poslednjoj liniji odbrane.

Od početka sezone Le Talek je najstandardniji igrač crveno-belih.

– Obožavam da igram fudbal i zato me raduje činjenica da sam propustio samo jedan meč u dosadašnjem delu sezone. Mnogo mi znači što imam poverenje trenera i što stalno računa na mene. Kontinuitet u igri je ono što je potrebno svakom fudbaleru. Nije novo za mene da budem igrač koji u timu ima najviše odigranih utakmica, takva situacija je bila i u Rusiji. Volim ovo što radim i radujem se svakom novom minutu provedenom na terenu.

Francuz ni u kom trenutku ne želi sebe da izdvaja po uspehu u odnosu na ekipu.

– Siguran sam da neću govoriti u svlačionici sa saigračima o ovome, nije nam bitno ko je po statistici najbolji, važno je samo da pobeđujemo. Ipak, lično mi znači za samopouzdanje i lep mi je povod da i na narednim mečevima dajem sve od sebe – poručio je Zvezdin štoper.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама