Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda sjajna u Zagrebu!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts pored neverovatnih okolnosti nakon susreta u Kazanju, uspeli su da se skoncentrišu na meč protiv Cibone u Zagrebu i sjajnom igrom zabeleže deveti trijumf u Aba rezultatom 91:70 ( 23:18, 30: 15, 20:17, 18:20). Već u utorak meč sa Bambergom, u četvrtak sa Armanijem.

U okviru devetog kola ABA lige j.t.d, aktuelni šampion nastavio je maksimalan učinak trijumfom u Zagrebu protiv Cibone rezultatom 91:70 ( 23:18, 30:15, 20:17, 18:20). Pred oko 3500 gledalaca u “Draženovom domu” najefikasniji u redovima Zvezde bili su Jović, Volters i Bjelica sa po 14 poena. U redovima domaćina, Žižić je postigao 16 poena.

Startna petorka: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić.

Brzo otvaranje kontranapada i odlična unutrašnja igra Ognjena Kuzmića omogućili su crveno-belima da nametnu svoj ritam igre i ubrzo steknu osetljiviju prednost 18:10. Nastavio je Zvezdin centar da dominira, Lazić je pogodio trojku iz ćoška za konačnih 23:18 na kraju prve deonice.

Dosta je menjao Radonjić, što se pokazalo kao odličan izbor jer su igrači sa klupe doneli veliki doprinos, nije opadao ritam gostiju, već je naprotiv usledila sjajna serija 17:0 kojom su se crveno-beli odlepili na 37:23. Bez rešenja u napadu domaćih košarkaša, a sa druge strane napadačka rapsodija srpskog Evroligaša. Teško je bilo izdvojiti nekoga od košarkaša Zvezde u tom trenutku, Volters je za 7 minuta igre ubacio 10 poena, odlični su bili Bjelica i Gudurić, pa je aktuelni šampion imao plus 20 na kraju prvog poluvremena 53:33.

Samo jedan tim postojao je na parketu tokom prvog poluvremena, a ništa manje nije viđeno ni u nastavku meča. Jović je uglavnom održavao visoku prednost svog tima, Dženkins je pratio, a Zvezda na sredini trećeg perioda imala 64:42. Dvocifren je ubrzo posto i Kuzmić, lepo je izgledala petorka sa Jovićem i Voltersom na parketu, a rezultat pred poslednju četvrtinu bilo je 73:50.

Agresivnom odbranom, izabranici Dejana Radonjića, naterali su domaćina na veliki broj izgubljenih lopti nakon kojih je uglavnom stizala egzekucija crveno-belih. Ako dodamo tome i odličnu odbranu reketa nad jednim od najboljih centara lige, Anteom Žižićem, onda se dolazi do zaključka da je domaći zadatak crveno-belih odrađen na najvišem nivou. Mali pad koncentracije u finišu meča, Cibona je pripretila spustivši na minus 11, ali su crveno-beli potom dodali gas i na kraju ostvarili ubedljiv trijumf 91:70.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezda mts:
“Česitke mojim momcima, pokazali smo čvrstinu i karakter, došli smo po pobedu u Zagreb i zadovoljni se vraćamo kući.”
Marko Simonović, igrač Crvene zvezde mts:
“Jako smo dobro ušli u utakmicu, bili smo bolji i dominantniji te na kraju zasluženo pobedili.”

KK Crvena zvezda mts: Volters 14, Dangubić 2, Mitrović 8, Lazić 8, Simanić, Dobrić, Simonović 4, Dženkins 10, Gudurić 4, Jović 14+6as, Kuzmić 13, Bjelica 14.

U ponedeljak u 9 časova košarkaši Crvene zvezde mts putuju za Nemačku na meč sa Bambergom koji je na programu u utorak od 20h.

Foto: ABA-league.net

 

Скочи на траку са алаткама