Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Zvezda sjajnim preokretom savladala Spartak

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ostvarila drugu pobedu u Superligi Srbije. U 5. kolu savladana je ekipa Spartaka sa 3:1, po setovima 20:25, 25:23, 25:20, 25:23.

Crveno-bele su izgubile prvi set i bile su u velikom zaostatku u završnici drugog, ali je onda usledila sjajna igra našeg tima, neverovatan preokret i trijumf.

Posle početnog vođstva gošći od 1:4, odbojkašice Zvezde, predvođene odličnom Nikolinom Lukić, su serijom 8:1 preokrenule rezultat u svoju korist. Povela je naša ekipa i sa 11:6 preko Milenkovićeve i Čanak, ali je Spartak imao odgovor. Na servis liniju je stala Katarina Jović koja je sa 3 asa i uz dobru igru svojih saigračica doprinela izjednačenju. Crveno-bele su stale. Subotičanke su serijom od 1:8 stekle nedostižnu prednost. Mirjana Musulin je pokušala izmenama na poziciji primača servisa (Sekulić umesto Milenković) i tehničara (Đorđević umesto Đurić) da poremeti gostujući tim i u tome je donekle uspela. Prišle su Zvezdine dame na samo dva poena zaostatka (19:21), ali je Spartak u samoj završnici, sa tri poena u nizu, poveo – 20:25.

Prve do ozbiljnijeg vođstva u drugom setu stigle su gošće koje su povele sa 7:12. Musulin je ponovo promenila dizača. Ušla je ponovo Mila Đorđević umesto Kristine Đurić, a gošće su imale ubedljivo vođstvo (9:17). Usledio je tajm aut Crvene zvezde posle čega naš tim osvaja tri uzastopna poena. Spartak je imao prednost od 17:22 kada su se crveno-bele razgoropadile. Bilo je i 19:23 za Subotičanke, a onda je Zvezda neverovatnom serijom od šest poena, na servis Mile Đorđević koja je sjajno igrala u tim momentima, preokrenula i poenom Vanje Bukilić izjednačila rezultat – 25:23.

Zvezda je igrala na krilima podviga iz završnice drugog perioda igre. Imala je blago vođstvo tokom trećeg seta. Ponovo je Đorđevića pravila dosta problema iz servisa gošćama, pa su naše odbojkašice u završnici povele sa tri poena razlike (19:16). Izmene i tajm aut nisu donele Spartaku preokret, a Nikolina Lukić je prvo blokom onda i sa tri poena iz napada, predvodila crveno-bele do vođstva – 25:20.

Naše odbojkašice su početkom četvrtog seta došle do vođstva od 9:5. Najveću prednost u ovom periodu igre Zvezda je imala posle bloka Vanje Bukilić (12:7). Spartak je prišao na dva poena, ali Bojana Milenković sa dva poena ponovo donosi našem timu opipljivu prednost (18:14). Greške u napadu vratile su Subotičanke u igru, smanjile su Zvezdino vođstvo na 19:18. Igrao se poen za poen, a nova tri poena viška Zvezda stiče u samoj završnici 23:20. Sa tri poena u nizu, Jovićeva i Prolićeva donose svojoj ekipi izjednačenje. Ipak, Nikolina Lukić poenom iz napada, a potom i as servisom donosi svojoj ekipi pobedu – 25:23.

Sjajnu partiju pružila je kapiten Crvene zvezde Nikolina Lukić koja je nanizala 24 poena. Bojana Milenković je osvojila 17 poena, a odličnu partiju je imala i Mila Đorđević koja je ušla sa klupe i dodala 6 poena za svoj tim.

Crvena zvezda u sredu 16. novembra (20 časova) igra u Gornjem Milanovcu utakmicu osmine finala Kupa Srbije protiv ekipe Takovo Zvezda Helios.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 25:23)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Jovan Jovanović i Goran Gradinski. Trajanje meča: 106 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 9, Sekulić 1, Čanak 4, Đurić, Vukomanović (libero), Đorđević 6, Milenković 17, Bukilić 6, Lukić 24. Nisu igrale: Jejić, Radmilović i Stijepić. Trener: Mirjana Musulin.
SPARTAK: Jović 22, Cičić, Rajlić 9, Cvetičanin, Ilić (libero), Vučković 4, Bogdanović 10, Prolić 8, Jegdić (libero), Dabić 4, Živanović 4. Nije igrala: Marić. Trener: Goran Ilić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама