СДЦЗ Хокеј

Poraz Zvezde na startu prvenstva

Autor: CZBG, Dario K.

Počelo je hokejaško prvenstvo Srbije za seniore! Nakon prošle, uzbuđujuće sezone, u kojoj su naši momci izgubili u finalnoj seriji plej ofa od Partizana (1:3), mnogobrojni hokejaški zaljubljenici, sa crveno-bele strane, očekivali su da bi u novoj sezoni Zvezda mogla da prekine dominaciju Partizana u seniorskom hokeju. Prevashodno se taj optimizam gradio na odličnom radu sa mladim selekcijama (u kojima je Zvezda neprikosnovena u odnosu na komšije), koje su trebale da budu temelj za seniorske uspehe.

Međutim ova sezona, u seniorskom hokeju, najverovatnije neće biti toliko rezultatski uspešna za naše momke, a najverovatnije neće ni za komšije. Naime, pred početak ove sezone osnovan je hokejaški klub Beograd u kojeg se slila velika večina odličnih hokejaša iz Crvene zvezde, a takođe i iz Partizana. Hokejaški klub Beograd je stvoren da bi se takmičio na jednom višem nivou (MOL liga), a sa ciljem da najveću korist od toga ima reprezentacija Srbije. Takođe, HK Beograd će se takmičiti u završnici hokejaške lige Srbije, što drastično smanjuje šanse i Crvenoj zvezdi i Partizanu da razmišljaju o tituli prvaka Srbije.

Pored svega toga, hokejaška liga Srbije je ove sezone po prilično siromašna jer će se u njoj (po četvorokružnom sistemu) takmičiti samo četiri ekipe  (Crvena zvezda, Partizan, NS Star i Vojvodina)  od kojih će tri najbolje, zajedno sa HK Beogradom, igrati polufinalne i finalne serije plej ofa.

Naši hokejaši, s obzirom na nizak nivo kvaliteta domaćeg prvenstva, pravu formu moraće da bruse u SLO ligi gde će za takmace ipak imati dosta ozbiljnije ekipe nasuprot sebe. Naravno, i finansijska situacija će dosta da diktira roster nešeg hokejaškog kluba za kojeg trenutno nastupaju većinom mlađi igrači.

Eto, za kraj da se vratimo i na ovaj derbi. Crvena zvezda je kao domaćin izgubila od Partizana 5:7 (2:1, 1:2, 2:4).

Strelci za crveno-bele oklopnike bili su: Zubritcky Aleksandar sa 2, te, Leonov Evgeni, Prokić Marko i Tarakan Džordž sa po jednim pogotkom.

Dobro su se držali naši momci sve do 49. minute susreta. Imali su tada hokejaši Crvene zvezde prednost od dva gola (5:3), ali neiskustvo i neuigranost naših oklopnika iskoristili su hokejaši Partizana i preokrenuli rezultat u poslednjih 10 minuta susreta.

Kretanje rezultata: 1:0 (13.min Leonov Evgeni), 2:0 (15. min Zubritcky Aleksandar),  2:1 (15. min Ristić Srđan), 2:2 (25. min Ogrizović Pavle), 2:3 (37. min Komazec Dragan). 3:3 (40. min Prokić Marko), 4:3 (43. min Tarakan Džordž), 5:3 (49. min Zubritcky Aleksandar), 5:4 ( 49. min Mitić Lav), 5:5 (55. min Ogrizović Pavle), 5:6 (58. min Novaković Lazar), 5:7 (58. min Novaković Lazar)

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu – golmani: Feher Jovan, Mitić Jug bekovi: Leonov Evgeni, Nikolić Miloš, Trajković Vuk, Pajević Filip, Živić Vladimir, Ješić Mirko napadači: Daniel Mihalj, Anđelković Vasilije, Vručinić Veljko, Vuković Matija, Zubritcky Aleksandar, Požar Stefan, Dragović Vojin, Prokić Marko, Tarakan Džordž, Gačić Stefan.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама