Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda slavila u meču punom preokreta

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Novi Pazar sa 3:2, po setovima 25:15, 26:28, 21:25, 25:16, 15:13, u poslednjem meču 4. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su u prvom delu prvog seta stekli prednost koju su postepeno povećavali. Proradio je i blok Zvezde koja je sa četiri vezana poean povela sa 19:13. U finišu prvog dela igre trener gostiju je dosta menjao, a naš tim je rutinskom igrom stigao do vođstva 25:15.

Drugi set je bio veoma uzbudljiv. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Igrao se poen za poen, a naš tim je greškama gostiju stigao do dva poena viška (11:9). Usledio je odgovor Novog Pazara koji je sa četiri poena u nizu preokrenuo rezultat (12:14). Zvezda je sa pet vezanih poena stekla značajnu prednost u završnici (20:16). Ipak, gosti su uspeli da izjednače rezultat na 23:23, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Gmitrović je doneo crveno-belima set loptu koju nisu iskoristili. Potom još jednu, ali je Novi Pazar ponovo izjednačio, blokom Dace preokrenuo i poenima Hamzagića izjednačio – 26:28.

Nastavili su Pazarci sa dobrom igrom i u trećem setu. Diktirali su ritam i vodili od samog starta. Blokovima Lopara i Ristića sitgli su do 9:13. Kobiljski je tajm autom, a onda i izmenama pokušao da promeni odnos snaga na terenu. Ušli su Samardžić, Blagojević i Petrović, ali je zaostatak i dalje bio visok. Poveli su gosti sa 15:21, a Zvezda se serijom 4:0 vratila u igru. Međutim, više od toga nisu mogli, pa je Novi Pazar preokrenuo – 21:25.

Četvrti period igre je u potpunosti pripao našim odbojkašima. Gosti su održavali priključak sve do 10:9 za crveno-bele, kada je usledila kanonada. Prvo su Samardžić i Mašulović poentirali, a onda sa još dva bloka Blagojevića i Mašulovića Zvezda odlazi na plus pet. Gosti su na čas prekinuli seriju Zvezde, a Samardžić i Veljović nastavljaju da nose ekipu do izjednačenja. Pazarci nisu uspeli da se vrate, pa su izabranici Dragana Kobiljskog na kraju sa četiri vezana poena uveli meč u peti set – 25:16.

Crvena zvezda je odlično počela odlučujući set. Sa dva vezana bloka Veljovića crveno-beli su stekli vođstvo od 5:2. Igrao se poen za poen. Trener gostiju je izmenama i tajm autima pokušavao da poremeti igru našeg tima. Iako se činilo da će Zvezda bez problema rešiti peti set, gosti su uspeli da izjednače u samoj završnici. Korektor crveno-belih Aleksandar Blagojević ipak nije dozvolio gostima novi preokret. Prvo je poentirao za meč loptu, a potom je doneo i trijumf našem timu – 15:13.

Odbojkaši Crvene zvezde već u subotu 12. novembra (19 časova) gostuju ekipi Ribnice u 5. kolu Superlige Srbije.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 3:2 (25:15, 26:28, 21:25, 25:16, 15:13)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Goran Gradinski i Darko Savić. Trajanje meča: 123 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 8, Jevtić (libero), Samardžić 5, Petrović, Gmitrović 13, Mašulović 13, Milutinović 7, Stojsavljević 20, Munćan 5, Blagojević 15, Veljović 3. Nije igrao: Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.
NOVI PAZAR: Ristić 14, Zatrić Has.(libero), Lopar 7, Oković, Daca 7, Šormaz, Zuković (libero), Božović 1, Zatrić Ham., Radosavljević 18, Simić, Hamzagić 25. Trener: Saša Stefanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама