Фудбал Фудбал/Вести

Srđan Maksimović – 500. put na klupi!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Utakmica između Crvene zvezde i Rada je za jednog čoveka bila sve, samo ne obična utakmica.

Trener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović večeras je sedeo na klupi Crvene zvezde po 500. put!

U Crvenu zvezdu došao je 2003. godine i najpre je bio zaposlen u Omladinskoj školi, a početkom juna naredne godine postao je deo stručnog štaba. Od tada je radio sa mnogim golmanima, i do današnjeg dana postao veoma značajan deo našeg kluba.

– Ne mogu da verujem da je prošlo toliko vremena od mog „debija“ na klupi. Sećam se te prve utakmice, protiv Jang Bojsa u Cirihu kao da je juče bilo. Trener je tada bio Ljupko Petrović, a poslednji put sam Ljupka gledao u Bariju, samo što sam tada imao ulogu navijača. Trinaest godina kasnije, on i ja smo sedeli na istoj klupi, i za mene je to bila neverovatna čast. Vreme je prošlo i prebrzo, ali u Zvezdi je uvek tako – samo se gleda sledeća utakmica, vreme brzo prolazi, i sa ove distance ne mogu da verujem da je već prošlo 500 zvaničnih utakmica – govori Srđan Maksimović za naš sajt.

Zvezdin trener golmana ne može da izdvoji jednu utakmicu kao posebno dragu.

– Bilo je stvarno sjajnih ljudi i trenera sa kojima sam radio i od kojih sam mnogo i naučio – velikih imena, i domaćih, ali i stranaca. Zaista ne bih mogao da izdvojim jednu utakmicu. Pored mnogobrojnih prvenstvenih i Kup utakmica, imam čak 62 evropske, odnosno 37 derbija. Bilo je mnogo derbija koji se pamte, svaka utakmica na svoj način nosi uspomene, i lepe i manje lepe – kaže Maksimović, koji je svaki od 500 mečeva analizirao i beležio učinak golmana.

– Posle svake utakmice vodim evidenciju. Beležim sve dobre i loše poteze koje su golmani imali. Ako smo primili gol, analiziram na koji način, ako nismo – opet analiziram ponašanje golmana. Da bi golmani napredovali, mora se detaljno pratiti njihov razvoj i svakodnevno raditi na ispravljaju grešaka, ali i poboljšanju vrlina. Sa zadovoljstvom posvećujem pažnju svakoj utakmici i sa našim golmanima proživljavam i lepe i manje lepe trenutke. Zaista sam srećan što sam ovoliko u Crvenoj zvezdi – rekao je Srđam Maksimović.

Čestitamo, Makso!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама