Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Velika borba u Splitu, POŠK bolji od Zvezde

Izvor: http://www.vaterpolovesti.com

Vaterpolisti Crvene zvezde u derbiju drugog kola Regionalne A2 lige poraženi su u Splitu, pošto je domaći POŠK bio bolji rezultatom 10:9. Splićani su nekoliko puta vodili sa dva i tri gola prednosti, ali se ušlo u neizvesnu završnicu. Briljirao je igrač domaćih, Marin Delić, sa pet golova, dok se u redovima Zvezde istakao novajlija Miloš Šuberić sa tri.

(Foto: facebook.com / OVK POŠK)

Poveli su domaći već posle minut igre, preko Marina Delića. Posle nekoliko pokušaja Zvezde, gol sa igračem više postigao je Branko Peković. Isti igrač je u samoj završnici prve četvrtine doneo crveno-belima prvo vođstvo (1:2).

POŠK je u drugom periodu dominirao, pa je serijom golovima stigao do „+2“ na poluvremenu (4:2). Ponovo je dva puta mrežu zatresao Delić, a jedan gol je dodao Andro Franičević. Nezaustavljivi Delić u istom ritmu je igrao i u nastavku, pa su Splićani u trećoj četvrtini vodili i sa 6:3. Međutim, crveno-beli su se trgli i na krilima Miloša Šuberića i Veljka Tankosića prišli na gol minusa. Do kraja treće deonice vodila se izjednačena borba, a domaći su u poslednjoj sekundi stigli do novog gola, za 8:6.

Dragan Drašković je ubrzo smanjio zaostatak, a tri i po minuta pre kraja svojim trećim golom na utakmici levoruki Šuberić poravnao ja na 8:8. Ušlo se u neizvesnu završnicu, a pobedonosni gol, 52 sekunde pre završetka, postigao je Marin Borovčić Kurir. Pokušao je Šuberić da donese bod Zvezdi, ali je njegov udarac izblokiran.

Najefikasniji je bio Delić sa pet golova, dok su po dva kod domaćih dodali Butić i Borovčić Kurir. Kod Zvezde je najefikasniji bio novajlija Šuberić, sa tri gola, a dva su postigli Peković i Drašković.

Regionalna A2 liga nastavlja se sledeće nedelje. Zvezda će u Zrenjaninu dočekati Zadar 1952, a POŠK gostuje Solarisu u Šibeniku.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама