Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Prvi poraz u sezoni u Pančevu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u sezoni, od Dinama u Pančevu, 27:25 (16:10), u neizvesnoj završnici. Najefikasniji je bio Milan Ćorović sa 7 golova.

Pančevci su bili dosta agresivniji u prvom poluvremenu, Zvezda nije imala odgovor za takvu igru domaćina i nije se snašla u „tuči“. Nakon početne rezultatske klackalice u prvoj trećini poluvremena, usledila je serija Dinama 6:0, dok Zvezda nije postigla gol sedam punih minuta, uz mnogo grešaka u igri. Post svog tima je prekinuo Ivan Mošić, a u prvom poluvremenu Zvezda nije iskoristila dva od tri sedmerca i u pojedinim situacijama je uspela da ulije samopouzdanje golmanu domaćih, Raduloviću. Na odmor Dinamo ide sa šest golova prednosti, 16:10.

U drugom poluvremenu, Zvezda je zaigrala u svom ritmu i malo po malo totalno istopila prednost Dinama. Usledila je serija 4:0 na samom startu, zatim je u 52.minutu bilo izjednačeno. Imali su crveno-beli nekoliko prilika i da povedu, ali puno su grešili u Pančevu. U tim trenucima nekoliko veoma grubih faulova domaćih igrača, od kojih faul sa leđa u kontri nad Ćorovićem bio veoma opasan i nepotreban, izdavajao se Distol, koji i dobio crveni karton nekon duela sa Andrejevićem. Usledilo je obostrani isključenje, a to je bilo i treće za Zvezdinog pivota, koji je takođe napustio meč.

Dinamo nije imao odgovor, niti izlaz iz takvog raspleta, ali je Zvezda opet počela da greši u neizvesnoj završnici, i ponudila rešenje. Aleksandar Babić je poslao u aut nakon nesporazuma, čak tri puta u istom napadu nisu pogađali Ćorović i Pavlović, a na drugoj strani jesu prvo Komlanov sa sedam metara, a zatim i Žujović pred ulazak u poslednji minut. Prodanović je smanjio na 25:24, ali opet Zvezda greši i Stojanović pogađa. Mošić je uspeo da pogodi za 26:25, ali je Stojanović u kontri, u poslednjem minutu postavio konačnih 27:25.

Najefikasniji u crveno-belim redovima bio je Milan Ćorović sa 7 golova, 5 je postigao Šotić. U pobedničkoj ekipi, najefikasniji je bio Žujović sa 6 golova.

Zvezda je ostala na deobi prvog mesta sa Vojvodinom i 13 bodova, Dinamo je treći sa 12. U nedelju, derbi šampionata, Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu u Šumicama.

Dinamo – Crvena zvezda 27:25 (16:10)
Panečvo, Hala sportova. Gledalaca: 1.100. Sudije: Boričić (Grocka), Marković (Železnik). Sedmerci: Dinamo 5 (3), Crvena zvezda 4 (1). Isključenja: Dinamo 16, Crvena zvezda 18 minuta. Crveni kartoni: Distol (Dinamo), Andrejević (Crvena zvezda).
DINAMO: Žujović 6, M. Radovanović 2, Ivošević 3, Bunjevčević 4, Radanović, Stojanović 4, Distol 1, Komlanov 4, Radulović (10 odbrana), Panić, Barudžić 1, Terzić, Krstevski, N. Radovanović (8 odbrana), Banduka 2, Šaponjić.
CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 5, Pavlović, Mošić 3, Ćorović 7, Prodanović 1, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević, Ljubenović, Šćepanović 1, Zlatanović (10 odbrana), Matičić 1, D. Babić 1, Kljajić 2, A. Babić 3.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама