Фудбал Фудбал/Вести

Bivši igrač Bajerna posetio Marakanu

Izvor: Zvanični sajt FK  Crvena zvezda

Prvu pobedu nad Bajernom u zvaničnim utakmicama crveno-beli su zabeležili pre 37 godina. Tog dana 95.000 ljudi uživalo je na Marakani u majstorijama Duleta Savića, Vladimira Petrovića, Miloša Šestića, Zorana Filipovića i ostalih Zvezdinih velikana.

540-hans-fdsg.jpg

Povod da se prisetimo ove utakmice je poseta Crvenoj zvezdi nekadašnjeg nemačkog fudbalera Hansa Vajnera, igrača Herte i Bajerna. Sa minhenskim klubom gostovao je na našem stadionu tog 12. decembar 1979. godine. Seća se odlične atmosfere koja je tada vladala na našem stadionu.

– Ovo je divan stadion, publika je blizu terena, osećate pravu fudbalsku atmosferu. Sećam se navijanja koje je trajalo bez prestanka svih 90 minuta, kao i toga da rezultat na kraju bio nepovoljan po moju ekipu. Ipak, Beograd mi je ostao u lepom sećanju, a u toku ovih nedelju dana sam imao prilike još bolje da ga upoznam i ponovo se zaljubim u njega – rekao je Vajner.

Da podsetimo, Zvezda je tada pobedila Minhenski Bajern rezultatom 3:2 u osmini finala Kupa UEFA golovima Duleta Savića, Vladimira Petrovića i Srebrenka Repčića.

Hans Vajner prvi put na Marakani gostovao je sa berlinskom Hertom 11. aprila 1979. godine. Tada je Crvena zvezda u polufinalu Kupa UEFA ugostila Hertu. Golom Duleta Savića gosti su poraženi rezultatom 1:0, a kasnije i eliminisani nakon ravanša u Berlinu, a naš klub je otišao u istorijsko finale sa Borusijom iz Menhengladbaha. Vejner je za Hertu odigrao preko 200 utakmica.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама