Фудбал Фудбал/Вести

Anđelković – Asistencije posebno značajne

Izvor: Zvanični sajt FK  Crvena zvezda

Sjajnu partiju na današnjoj utakmici pružio je Zvezdin iskusni levi bek Dušan Anđelković. Sa dve asistencije pri rezultatu 1:1 obezbedio je da tri boda ostanu na Marakani.

540-anđelko-fsg.jpg

– Nije bila laka utakmica, vidi se promena u igri Čukaričkog od kada rade sa novim trenerom. Prevashodno su došli ovde da se brane, kao što većina ekipa i radi na našem stadionu. To nije ništa novo za nas. Kontrolisali smo igru, mislim da se pobednik nije dovodio u pitanje do njihovog izjednačujućeg gola. Pri rezultatu 1:0 smo imali nekoliko stopostotnih šansi koje smo propustili. Da smo barem jednu iskoristili utakmica bi mnogo ranije bila rešena. Ipak, pokazali smo kakav karakter imamo, na deset minuta do kraja smo potpuno uspeli da okrenemo rezultat u svoju korist. Čestitam celoj ekipi na požrtvovanju i na snazi koju smo pokazali – rekao je levi bek.

Anđelković je bio stalna opasnost po levoj strani, napadao je i iz takve igre uspeo da zabeležio dve asistencije.

– Najdraže mi je zbog pobede zaista, iako svakom igraču prijaju asistencije i dobre igre. Ipak, ispostavilo se da su ove asistencije došle u prelomnom trenutku utakmice tako da su zato posebno značajne. Osećao sam se odlično na terenu danas, cela ekipa je igrala jako dobro. Iz takve igre pojedincu nije teško da iskoči. Ovo je tek peta utakmica u ovoj sezoni u kojoj sam starter. Nemam problem što ne igram u kontinuitetu, imam dovoljno godina i iskustva da mi to ne smeta.

U narednom kolu crveno-bele očekuje gostovanje Spartaku.

– U svakoj utakmici idemo na povedu, tu nema dileme. Imamo prednost nad drugoplasiranom Vojvodinom ali to nije bitno u ovom momentu. I da se završila utakmica drugačijim rezultatom to ne bi bio veliki problem, ima još mnogo da se igra, dele se bodovi i daleko je kraj prvenstva. Ipak, ova pobeda nam je jako bitna zbog samopouzdanja ekipe. Mirne glave spremamo se za utakmicu u Subotici – zaključio je Anđelković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама