Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Peta u nizu

Autor: CZBG, Stefan N.

Crveno-beli su još jednom, po peti put ove sezone, savladali svog protivnika u Jadranskoj ligi. Rezultat na kraju utakmice je bio 56:67 (17:19, 15:23, 11:11, 13:14).

Utakmica nije otvorena na pravi način, serijom Krke, 11:4. Krka je ušla dosta dobro u susret, i to je pre svega svojim poenima iskoristio Marko Luković. Nakon toga, Crvena zvezda je uhvatila ritam, i došla do nekih lakih poena, gde je Stefan Jović povukao sa svojih 5 vezanih koševa. Druga četvrtina je otvorena dosta dobro defanzivno, gde se kroz odličan defanzivan skok i brzu tranziciju došlo do poena. Razlika je na poluvremenu sigurno mogla biti i ubedljivija, ali su promašeni ziceri i izgubljene lopte ipak donele samo +10 na poluvremenu.

Drugo poluvreme donelo je nešto sporiji tempo igre. Koševi su se postizali daleko teže. Viđeno je i mnogo grešaka na obe strane. Pogotovo u trećoj četvrtini. Rezultat 11:11 jasno govori o kvalitetu košarke koji je viđen u tom periodu. Četvrta četvrtina donela je nešto bolju igru, ali je i dalje to izgledalo dosta bledo. Stefan Jović i Marko Gudurić su svojim poenima odveli utakmicu na +17, da bi kasnije ušli igrači sa kraja klupe i priveli utakmicu kraju. Plejmejker iz Niša je verovatno i jedini igrač crveno belih na ovom susretu, koji zaslužuje prelaznu ocenu.

Utakmica je dobijena, ali Dejan Radonjić sigurno ne može biti zadovoljan igrom svojih izabranika

Crvena zvezda: Rebić 1, Dangubić 2, Mitrović 4 (5sk), Lazić 10, Simanić, Dobrić, Simonović 5, Jenkins 4, Gudurić 11 (5sk, 4as), Jović 14 (7as), Kuzmić 8, Bjelica 8. Trener Dejan Radonjić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама