Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda stigla do nova tri boda uz dosta problema

Autor: CZBG, Milan P.

Nova tri boda su upisana na konto šampiona Srbije, ali daleko od toga da je Crvena zvezda danas blistala. Nisu crveno-beli, i pored tri postignuta gola, uspeli da svojim navijačima podare kvalitetnu fudbalsku predstavu. Atmosfera na stadionu ”Rajko Mitić”, kao i poseta u proteklih nekoliko utakmica, savršeno korespondiraju sa onim što fudbaleri najtrofejnijeg srpskog kluba u poslednje vreme prikazuju na terenu. Ipak, pobeđen je Čukarički rezultatom 3:1. Upisana je nova pobeda u borbi za odbranu titule prvaka. Golove za crveno-bele postigli su Predrag Sikimić i Ugo Vijeira, dok je prvi gol deo Lukasa Pjasentina, koji je u finišu utakmice zatresao i protivničku mrežu.

Prvi 10 minuta utakmice prošli su bez šansi na obe strane. Viđena je nepovezana igra sa mnogo netačnih pasova. U ovom periodu meča beležimo tek nekoliko sporadičnih pokušaja fudbalera Zvezde da presingom na polovini rivala dođu do izglednije situacije za postizanje pogotka. Do prve prilike za gol crveno-beli dolaze nakon kornera. Udarac iz ugla lepo je izveo Pablo Mouče, nakon čega je Mičel Donald tukao glavom tik pored leve stative gola Čukaričkog. Gosti su prvi zapretili u 13. minutu, kada je Docić pokušao direktno iz kornera i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. U 17. minutu Gelor Kanga je lepo istrčao kontru, ali se umesto realizacije opredelio za proigravanje Mičela Donalda, čiji je šut izblokirao Lukas Pjasentin. Usledilo je ponovo period praznog hoda na obe strane, da bi monotoniju prekinuo Kanga u 29. minutu. Fenomenalno je Gabonac izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, ali je Petrić uspeo loptu da odbije u korner. Ovo je ujedno bio i najkonkretniji pokušaj fudbalera Zvezde u prvom delu utakmice, što dovoljno govori o igri sprskog šampiona. Do kraja poluvremena jedini vredan pomena je pokušaj Predraga Sikimića da, nakon centaršuta Marka Petkovića, zatrese mrežu gostiju. Loše kretanje bez lopte crveno-belih, te jednako loši pokušaji da se centaršutevima uposli u šesnaestercu usamljeni Predrag Sikimić doprineli su da rezutat nakon prvih 45 minuta igre bude 0:0.

Drugo poluvreme počelo je nešto agresivnijom i angažovanijom igrom crveno-belih. U 48. minutu Gelor Kanga je poslao dobru loptu u prazan prostor. Džon Ruiz je iskoristio svoju brzinu, našao se u situaciji za postizanje pogotka, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Dragoljub Srnić. Ono što nije pošlo za rukom fudbalerima Zvezde uradio je Lukas Pjasentin u 57. minutu. Sevnula je kontra crveno-belih, nakon izgubljene lopte Docića na sredini terena, da bi se na kraju lopta od Pjasentina odbila u gol gostiju. Uprkos vođstvu, nastavila je Zvezda sa bezidejnom igrom u napadu. Igra crveno-belih zasnivala se uglavnom na pokušajima proigravanja Gelora Kange. Tek je ulaskom Srđana Plavšića domaćin dobio preko potrebnog igrača u završnici. Upravo je Plavšić u 77. minutu povukao kontranapad, lepo uposlio Predraga Sikimića, posle čega lopta završava u korneru. Viđeno je, zatim, nekoliko odličnih prilika za Zvezdu, ali je realizacija izostala. Kako to u fudbalu obično biva, nakon promašaja dođe kazna. Izjednačili su gosti u 83. minutu spektakularnim pogotkom Lukasa Pjasentina iz slobodnog udarca. Tek što se slavlje gostujuće ekipe stišalo, Zvezda ponovo dolazi u vođstvo. Drugi gol crveno-belih delo je Predraga Sikimića. Konačan rezultat postavio je u poslednjem minutu sudijske nadoknade Ugo Vijeira. Ponovo je Dušan Anđelković pobegao odbrani Čukaričkog po levoj strani. Na pravom mestu se našao Portugalac, postigavši svoj sedmi gol u dosadašnjem toku prvenstva.

Nije Crvena zvezda danas prikazala igru kakva se od nje očekuje. Ovaj tim sasvim sigurno može bolje od ovoga. Potrebno je više kreacije, brža i konkretnija igra u napadu. Evidentno je da je, pored Gelora Kange, neophodan još jedan u veznom redu koji bi učestvovao u kreiranju akcija i završnici napada. Šansu da upišu nova tri boda, ali i da prikažu bolju igru, fudbaleri Zvezde imaće narednog vikenda na gostujućem terenu, protiv Spartaka iz Subotice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама