Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Protiv Čukaričkog za novu pobedu

Autor: CZBG, Milan P.

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se srpsko fudbalsko prvenstvo. Oči svih kojima je crveno-bela boja u srcu biće u nedelju uprte ka stadionu ’’Rajko Mitić’’, gde Crvena zvezda u okviru 12. kola Superlige dočekuje ekipu Čukaričkog. Utakmica će se odigrati od 15 časova, uz direktan prenos na kanalima televizije Arenasport.

Image result for zvezda čukarički

Crvena zvezda ovaj meč dočekuje kao apsolutni favorit. Klub iz Ljutice Bogdana nalazi se na prvom mestu Superlige, sa dva boda ispred novosadske Vojvodine. Posle poraza u večitom derbiju, puleni Miodraga Božovića vratili su se na pobednički kolosek, zabeleživši pobede protiv Vojvodine na domaćem i ekipe Javora na gostujućem terenu. Ipak, i pored dobrih rezultata jasno je da crveno-beli mogu i moraju bolje. Ekipa sa Banovog brda, sa druge strane, je ove sezone pretrpela određene promene u igračkom kadru i to se održava na rezultate ’’Brđana’’. Osvajač Kupa iz prethodne sezone nalazi se na pretposlednjoj poziciji sa samo sedam osvojenih bodova. Danak lošim rezultatima platio je Milan Lešnjak, koga je na klupi Čukaričkog zamenio bivši fudbaler i funkcioner FK Partizan, Gordan Petrić.

Što se tiče sastava Crvene zvezde, ne bi trebalo da bude mnogo dileme. Valja istaći i da se trener Miodrag Božović suočava sa izostancima dvojice standardnih igrača u starnih 11, Mihajla Ristića i Uga Vijeire. Na golu bi trebao da se nađe Filip Manojlović. Tokom sezone šef stručnog štaba najviše je rotirao igrače u poslednjoj liniji tima, pa će biti zanimljivo videti za koga će se ovoga puta opredeliti. Kapiten Aleksandar Luković je izvestan na poziciji levog halfa, dok bi društvo u srcu odbrane trebao da mu pravi Zoran Rendulić. Videćemo ko će biti izbor šefa struke na poziciji levog beka. Mihajlo Ristić je povređen, a za tu poziciju konkurišu Dušan Anđelković i Stefan Milošević. Za mesto kraj desne aut linije boriće se Marko Petković i Miloš Cvetković. Par centralnih veznih igrača činiće se, sasvim sigurno, Mičel Donald i Damijen Le Talek. Pozicija kreatora igre rezervisana je za Gelora Kangu. Omaleni Gabonac pruža sve bolje partije kako sezona odmiče i bez ikakve dileme je prvi izbor šefa stručnog štaba u veznom redu. U tim se vraća i brzonogi Džon Ruiz. On bi trebao da zauzme svoje mesto na levom krilu. Za mesto na desnom krilu konkurisaće Pablo Mouče, Slavoljub Srnić, ali i Srđan Plavšić. Odsutnog Uga Vijeiru trebao bi da zameni Predrag Sikimić. Valja istaći i da će Miodrag Božović u samom špicu napada imati na raspolaganju i Petra Orlandića.

Image result for zvezda čukarički

Crvena zvezda će se truditi da se, nakon pauze, predstavi svojim navijačima u što boljem svetlu i, naravno, da nastavi pobednički niz. Jasno je svima u crveno-belom taboru da ovaj tim ima potencijala i za još bolju igru i bolje partije od prikazanih u šampionatu. Prema tome, Zvezda u ovoj utakmici traži pobedu, ali i kvalitetniju, bržu i atraktivniju igru. Na nama je da pokušamo da uživamo u fudbalu i još jednom pokažemo koliko volimo Crvenu zvezdu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама