Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred Čukarički

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nakon reprezentativne pauze, utakmicama 12. kola nastavlja se Superliga Srbija. Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ekipu Čukaričkog na stadionu „Rajko Mitić“ u nedelju, 16. oktobra, od 15 časova.

540-bozovic-32e.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović izneo je svoja očekivanja pred ovu utakmicu.

– Pred nama je teška utakmica, iako je Čukarički trenutno u nezavidnoj situaciji. Po kvalitetu igrača i po organizaciji kluba ne zaslužuju mesto na kojem se trenutno nalaze na tabeli. Sada je na njima da pokušaju da se izvuku iz te situacije. Promenili su trenera, sigurno će imati novi pristup igri. Za vreme reprezentativne pauze su stigli da se uigraju. I pored toga, znam da smo kvalitetniji i da zaslužujemo pobedu, sada je vreme da to pokažemo i na terenu – rekao je Božović.

Poslednji susret Zvezde i Čurkaričkog bio je derbi dve prvoplasirane ekipe. Sada je situacija dosta drugačija.

– Čukarički je prodao dva najbolja igrača i možda to objašnjava ovu razliku u odnosu na kraj prošle sezone. Još uvek nisu uspeli da nadoknade taj gubitak. Bez obzira na sve, mislim da su ekipa koja ima kvalitet i teško mi je da objasnim situaciju u kojoj se nalaze. Možda ima uticaja i to što im je došlo dosta novih igrača pa nisu stigli da se uigraju, treba im vremena da bi uspeli bolje da se razumeju na terenu. U svakom slučaju, nisu za potcenjivanje. Najjača strana protiv nas će im biti kontra, bez obzira što neko misli da će oni igrati ofanzivno, svaku ekipu na našem stadionu primoramo da igra na kontru. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Fofanu, on je vrlo brz igrač. Nadam se da neće igrati Matić jer je on najbolji tehničar u ekipi, uz Docića. To su igrači koji mogu da naprave prevagu u njihovom timu.

Ekipa Crvene zvezde ima manjih problema sa povređenim igračima.

– Ristić se vratio povređen iz reprezentacije i još jedan igrač ima manji problem sa povredom. Ostali su svi zdravi. Uskoro ćete na terenu imati prilike da vidite i Stefana Miloševića. On radi izvanredno na treninzima. Bez sumnje je reč o jako talentovanom igraču i dobiće šansu, kao što su je svi dobili.

Novinare je zanimalo u kakvim su odnosima Božović i njegov kolega iz Čukaričkog Gordan Petrić.

Prošlost moja nije sjajna bila, kako kažu stihovi jedne pesme. Prijatelj sam sa Gordanom Petrićem, poznajemo se dugo. Bio je izvanredan igrač, iza njega je sjajna karijera, a na njemu je da se kao trener dokaže. Nadam se da mu to neće poći za rukom baš na Marakani. Njegova ekipa postiže dosta pogodaka, tako da očekujem da će gledaoci uživati u goleadi u nedelju. Nemam ništa protiv da pobedimo 4:3 ili 5:4, volim kada igramo napadački, kada ima dosta šansi i golova, samo, nadam se, što manje u našoj mreži – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама