Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

ZVEZDINI KLINCI OSVOJILI TREBINjE

Izvor: SD Crvena zvezda

Minulog vikenda je u Trebinju održan turnir u kojem su učestvovale Zvezdine generacije 2005. i 2006.

Obe ekipe su uspele da osvoje prvo mesto, i još jednom u najboljem svetlu prezentuju Crvenu zvezdu.

Generacija 2005. koju predvodi nekadašnji Zvezdin fudbaler Dalibor Škorić je u finalu turnira bila bolja od FK Sarajevo rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Jovan Mijatović, koji je ujedno i proglašen za najboljeg igrača turnira.

– Mislim da smo zasluženo osvojili turnir, Pokazali smo veliku želju ali i znanje dostojno renomea Crvene zvezde. Prvog dana smo imali fantastične usllove i teren, ali drugog dana turnira kiša je malo pokvarila ambijent i uslove za igru, ali to nam nije predstavljalo problem da se pokažemo u najboljem svetlu – rekao je trener generacije „2005“, Dalibor Škorić.

Godinu dana mlađi dečaci takođe su, još ubedljivije, slavili u finalu turnira protiv FK Rad. Rezultat je na kraju glasio 4:0 za Crvenu zvezdu, i to zahvaljujući golovima Đorđevića i Prelevića (postigli po dva pogotka). Trener generacije „2006“ Marko Milić bio je veoma zadovoljan.

– Na sedam utakmica koje smo odigrali, ostvarili smo gol razlika 27:0. Mislim da je to pokazatelj da smo zasluženo osvojili prvo mesto jer po igri nijedna ekipa nije pokazala više od nas. Organizacija turnira bila je na visokom nivou i veoma smo zadovoljni vikendom – bile su impresije Marka Milića.

Koordinator baze Omladinske škole Crvene zvezde Dejan Arsov takođe je imao samo reči hvale.

– Osvajanjem turnira u Trebinju u obe uzrasne kategorije dokazali smo da sve što smo radili u prethodnom periodu, sva uložena energija, znanje i pristup selekciji dečaka, metodologiji i odabiru načinu i principa rada – ima perspektivu. Već sada možemo reći da fudbalska škola Crvene zvezde izrasta u lidera u Srbiji, pa i šire – rekao je Arsov.

Ako svako putovanje počinje prvim korakom, onda su Zvezdini klinci zakoračili odlučno i hrabro. Ukoliko nastave putem kojim su krenuli, Crvena zvezda neće morati da strepi za budućnost.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама