Кошарка Кошарка/Најава утакмица

3. kolo ABA liga Zadar – Crvena zvezda

Autor: CZBG, Stefan N.

Nakon prva dva kola i isto toliko pobeda, izabranici Deje Radonjića idu na svoje prvo gostovanje u sezoni. Zadar je prva ekipa koja će ove godine u ABA ligi ugostiti aktuelnog šampiona.

Zadar sa klupe predvodi bivši igrač tog kluba, Ante Mašulović. U prva dva kola njegova ekipa pokazala je veliku borbenost u kratkoj rotaciji od 7 igrača. Gde se se najviše istakli: srpski centar Ivan Marinković, supertalentovani Lovro Mazalin, povratnik u hrvatsku košarku Mislav Brzoja i Boris Barać. Uz iskusnog Jakova Vladovića, oni zajedno čine startnu petorku.

Igra se sastoji umnogome od kreacije spoljnog trija, gde se najčešće rešenja traže kroz pik igru sa Marinkovićem ili sa Baraćem. Iako nisu klasični plejmejkeri, Brzoja i Mazalin su dobili veliku slobodu u postavljanju napada. Njih dvojica su podelili 24 od 44 asistencije u prva dva kola za Zadar.

Marinković i Barać predstavljaju unutrašnju snagu. Postigli su 92 od ukupno 167 poena. Ta 92 poena postigli su uz 72% šuta za dva poena (33/45). Uz tandem Šakić&Žižić, pokazali su možda i najviše u prva dva kola ABA lige.

Crvena zvezda sigurno da u ovaj susret ulazi kao veliki favorit, ipak gostovanja u Zadru su umela biti nezgodna. Tim sa obale Jadrana bi mogao biti interesantan za gledanje, jer povratkom Lovre Bašića, i napretkom još nekih igrača sa klupe, mogu biti dosta nezgodni.

Utakmica se igra u četvrtak, sa početkom u 19 časova. Prenos će biti emitovan na kanalima Arenesport.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама