Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Treći trijumf u Šumicama, savladan i Šamot

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila i četvrtu pobedu u pet kola šampionata, u Šumicama je savladan i Šamot – 37:30, u najefikasnijem meču sezone. Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 6 golova.

Nakon pobeda nad Rudarom i Spartakom u Šumicama, kao i Metaloplastikom u Šapcu, proteklog vikenda, crveno-beli su savladali i novog superligaša, Šamot iz Aranđelovca. U Zvezdinom dresu je debitovao Borislav Ljubojević.

Šamot je uspeo da prvi povede i rezultatski parira do 10.minuta, kada je usledila, sada već dobro poznata serija Zvezde, koja je bila uvod u novu pobedu. Videli smo puno golova, 36 u prvom poluvremenu. Do 10.minuta je Šamot bio u igri, onda su usledile dve Zvezdine serije 4:0, a tačku na prvi deo igre stavio je Lomić golom sa 9 metara za 19:17.

U drugom poluvremenu, bolja igra u odbrani Zvezde, dozvolili su Šamotu da postigne 13 golova za drugih 30 minuta, a u napadu sa krilne pozicije i iz kontranapada pogađao je najefikasniji pojedinac u redovima ekipe Nenada Peruničića, Mladen Šotić. Raznovrsna je Zvezda bila u napadu u ovom meču, svi golovi su postignuti iz igre, pa je na kraju i zasluženo slavila ubedljivu pobedu, 37:30.

Mladen Šotić je sa 6 golova bio najefikasniji, Milan Ćorović je postigao 5, koliko i Aleksandar Pavlović.  U redovima Šamota i na meču najefikasniji je bio Ivan Lomić sa 7 golova, dok je 5 golova postigao Glišić.

Na ovom meču Crvena zvezda je imala podršku oko stotinak navijača, koji su tokom celog meča pružali podršku do nove pobede, na čemu im se klub zahvaljuje.

U narednom kolu, Crvena zvezda igra protiv Partizana, „Večiti derbi“ na Voždovcu.

Crvena zvezda – Šamot 37:30 (19:17)

Beograd. Dvorana: Šumice. Gledalaca: 300. Sudije: Alimpić i Nikolić (Bačka Palanka).Sedmerci: Crvena zvezda 1 (0), Šamot 3 (2). Isključenja: Crvena zvezda 6, Šamot 6.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 6, Pavlović 5, Mošić 4, Ćorović 5, Prodanović 3, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 2, Ljubenović, Šćepanović 1, Zlatanović, Matičić, D.Babić 4, Kljajić 2, Leovac, A.Babić 4. Trener: Nenad Peruničić.

ŠAMOT: Šinik, Pešić 4, Milićević 1, Ilić, Ranković 2, Lomić 7, Radosavljević 1, Živojin 4, Praščević, Čolović 4, Mitrović, Glišić 5, Tomić, Vladisavljević, Milinić 2, Živković. Trener: Mirko Lomić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама