Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Idemo da igramo fudbal

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Niz bez poraza od starta sezone fudbaleri Crvene zvezde probaće da nastave i ovog vikenda u večitom derbiju. Utakmica na stadionu Partizana igra se sutra, 17. septembra, sa početkom od 18 časova.

Trener crveno-belih Miodrag Božović izneo je svoja očekivanja pred meč.

– Teško je govoriti o derbiju, a da se ne ponovi nešto što je već mnogo puta rečeno. To je sigurno najveća utakmica u Srbiji, jedan od deset najvećih derbija na svetu. Veliko rivalstvo dva velika kluba. Dobro je za naš fudbal što takva utakmica postoji. Mnogo je važno da sutra pokažemo dobru igru, da sve protekne fer i korektno i da igrači i jedne i druge ekipe, kao i moj kolega Nikolić i ja uradimo sve da utakmica protekne u najboljem redu. Nadam se da ćemo mi uspeti da izađemo kao pobednici. Ne smemo nikako da potcenimo Partizan jer svaki derbi je priča za sebe, uvek neizvestan. Zvezda ima loš bilans na utakmicama na JNA. Ne smemo da pomislimo ni u jednom trenutku da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo ih lako dobiti. Vrlo ozbiljno se pripremamo i zaboravljamo prošle rezultate, jer radi se o novom timu i novom treneru. Nije ovo onaj Partizan sa početka sezone. Ne izgubiti na JNA nije loše, pobediti je izvanredno – rekao je Grof Božović.

Miodrag Božović je imao prilike da na večitom derbiju nastupa i kao igrač i kao trener.

– Kao igrač pred derbi sam obično imao veliku tremu, pogotovo pred prvi koji sam igrao na Marakani. Kasnije, kako sam više igrao, bilo mi je sve lakše. Kao trener nemam tremu, pogotovo zato što nijedan derbi koji smo igrali nije odlučivao ni o čemu. Normalno je da osećam uzbuđenost, ali ni ovaj derbi neće ništa odlučiti, zato sam možda i lišen te napetosti. Ipak, znamo šta znači ova utakmica za oba kluba, kao i za navijače. Siguran sam da će napraviti odličnu atmosferu kao što uvek i urade.

Pred sutrašnji meč Zvezda ima devet bodova prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala.

– Nije ovo velika prednost, videli smo prošle sezone da kada su nam bodovi prepolovljeni, podeljeni, oduzeti, za malo da završimo kao drugi. Nisu u pitanju bodovi, mi smo mirniji zbog dobre igre koju smo prikazali do sada. Vidim izjave iz njihovih redova da će poginuti na terenu, kao kalašnjikovima da idemo u borbu. Mi treba da igramo fudbal. Mnogo će olakšati to što meč sudi Milorad Mažić. On je naš najbolji sudija i mislim da je logično da on sutra deli pravdu.

Zbog broja stranaca iskusni strateg još ne zna koja jedanaestorica će sutra istrčati na teren.

– U našoj ekipi povređeni su Rendulić i Milošević. To nam stvara problem u taktičkom smislu zato što smo ograničeni brojem stranaca koji mogu da se nađu na terenu. Još uvek ne znam ko će da se nađe u protokolu. Problem može da bude temperament igrača. Razgovarali smo sa Kangom i objasnili smo mu da je derbi posebna utakmica, koja nosi mnogo naboja, pogotovo sa protivničke strane. Njemu kao strancu, moraćemo to da dodatno pojasnimo, kako bi znao šta ga čeka. Odlučićemo se za one za koje mislimo da su u najboljoj formi i koji su najkorisniji. Ovo su utakmice koje donose i heroje i tragičare. Nadamo se da će neko iz naše ekipe postati heroj sutra.

Novinari su kao glavnu opasnost po gol crveno-belih naveli Brazilca Leonarda.

– Kao i većina klubova, mi igramo zonsku odbranu, a ne čovek na čeoveka. Nećemo imati posebnu taktiku za Leonarda, čuvaće ga onaj ko se nađe na tom delu terenu gde je on.

Uroš Đurđević se letos u medijima pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

– Radi se o veoma talentovanom igraču. Verovatno bi i došao u Zvezdu ovog leta, ali imali smo u tom trenutku dovoljno fudbalera u napadu, tako da ga nismo doveli. Obično to tako ide, kad neko ne potpiše za Crvenu zvezdu odmah navija za Partizan od malih nogu.

Novinare je zanimalo kakvo mišljenje Miodrag Božović ima o svom kolegi koji sa klupe predvodi Partizan.

– Izuzetno cenim kolegu Nikolića, bio je prvina tabeli kada su ga pre dve godine smenili u Partizanu. Osvojio je titulu i kup i mislim da je dobar trener. On nije bio tu prošle sezone kada je uveden novi sistem takmičenja i zato ne zna da ova bodovna prednost ne znači mnogo.

Posle večitog crveno-bele očekuje još jedan derbi.

– Vojvodina je postala hit, kao što je svake godine hit. Oni svake sezone najavljuju da će biti prvi, ali uvek završe treći ili četvrti. Sada imaju dosta sreće što kod njih radi čovek kojeg ja mnogo cenim, Nenad Lalatović. On je izvanredan trener, daje mnogo sebe i mnogo radi pa zato trenutno zauzimaju drugo mesto – objasnio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама