Фудбал Фудбал/Вести

Donald – Ponosan sam na saigrače

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Dan nakon okončanja evropskih kvalifikacija crveno-beli se punom parom pripremaju za nastavak domaćeg prvenstva u kom su se već nakon šest kola ustalili na prvoj poziciji.

image_57c01e87a4292.jpeg

Mičel Donald ističe da je revanš meč protiv Sasuola šablon po kome ekipa treba i dalje da igra.

– Zadovoljan sam utakmicom protiv Sasuola. Bilo je sitnih grešaka, ali ovaj put smo bili bolji rival. Oni su napravili samo tri šanse na utakmici.  Danas smo taktiči dobro odigrali i nismo imali mnogo problema. Naravno, dešavaju se pogrešni pasovi, loše odluke, ali to je fudbal. Niko ovde nije ni Mesi ni Ronaldo. Trudimo se i dajemo sve od sebe da kao tim igramo što bolje. Mnogo sam razočaran krajnjim rezultatom. Da smo i u Italiji igrali kao danas sigurno bismo se plasirali u Ligu Evrope. Ipak, ponosan sam na svoje saigrače, odlično smo odigrali protiv jako dobre ekipe i pokazali smo da smo na istom nivou – rekao je Donald.

Ekipa je u Beogradu pružila mnogo bolje izdanje nego u Ređo Emiliji.

– Niko ne zna šta se dogodilo u Italiji. Nije u pitanju to da smo se nedovoljno zalagali. Svako od nas dao je svoj maksimum za ovaj dres, kao što to radimo na svakoj utakmici. Još je više motiva kada se igra za Evropu. Ali za ovakve utakmice nije dovoljno da igraš samo srcem, već i glavom. Taktika je mnogo važna. Na tom polju smo podbacili u Italiji.

Donald ističe da je cela ekipa fokusirana na odbranu titule.

– Nedostajao nam je Kanga u revanšu, on ima odličan završni pas i to će nam mnogo značiti tokom šampionata. Takođe nam nedostaje igrač koji bi uneo malo kreativnosti u igru. Trebalo bi neko da se pridruži Kataiju u stvaranju akcija jedan na jedan. Sada imamo i Ruiza koji je odličan igrač i može da napravi razliku u našu korist. Moramo još da poradimo na tome da se branimo kao ekipa i siguran sam da ćemo ponoviti odličan rezultat iz prošle sezone. Fokusiramo se na naredni meč protiv Novog Pazara i na odbranu titule – zaključio je Zvezdin vezista.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама