Фудбал Фудбал/Вести

Božović – Nastaviti seriju pobeda

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U sedmom kolu crveno-beli gostuju ekipi Novog Pazara sutra, 28. avgusta, od 17 časova. Šef stručnog štaba Miodrag Božović očekuje da njegovi izabranici nastave sa odličnim igrama u domaćem prvenstvu.

image_57c19a3c1abb6.jpeg

– Očekuje nas teška utakmica zbog ispadanja iz Evrope, psihološki je nije lako ekipi posle ovakvog rezultata. Sa takvim neraspoloženjem putujemo u Novi Pazar, ali moramo da se okrenemo domaćem prvenstvu i nastavimo seriju pobeda. Biće teško, ali nadam se da imamo kvaliteta i snage da upišemo nova tri boda. Prošle sezone smo lako završili posao u Novom Pazaru, ali ne verujem da će i sada biti tako zato što oni imaju bolju ekipu nego tada. Vratio se Alivodić, jedan od najboljih igrača njihovog tima. Tu je i Travarčić, vrlo interesantan fudbaler sa dobrom tehnikom i njih dvojica svakoj ekipi mogu da naprave probleme. Ipak, mi smo ozbiljan tim za domaću ligu i nadam se pobedi – rekao je Grof Božović.

U Novom Pazaru Zvezda će nastupiti u kombinovanom sastavu.

– Le Talek neće igrati u Novom Pazaru jer je dobio jak udarac u koleno, a svi ostali igrači su spremni. Katai će sigurno odmarati ovu utakmicu, kao i još neki igrači.  Što se njegovog daljeg angažmana u Zvezdi tiče ne mogu nista konkretno da kažem. Postoji nagoveštaja da će otići, ali nije bilo konkretnih ponuda da bih mogao da kažem. Za sada je status kvo. Ipak, siguran sam da ko god od igrača da ode da će nam oni koju ostanu biti dovoljni da ostvarimo željeni uspeh u domaćem prvenstvu.

Iskusni strateg govorio je i o odnosu medija prema klubu.

– Krenula je medijska hajka protiv stranaca. Na igrače utiče sve što se piše jer informacije danas mnogo brzo putuju, oni svi na telefonima čitaju šta se piše po portalima. Danas može bilo ko da komentariše igru Zvezde, vi ne znate ko se krije iza tih imena. Drago mi je kada se pojave ozbiljni analitičari sa konstruktivnom kritikom, ali ovde ima toliko uvreda i niskih udaraca da je to katastrofa. Izgleda da bi neki želili da se vrati ono vreme kada je Zvezda gubila od Radničkog iz Kragujevca sa 0:1 na Marakani. Ljudima fali adrenalina, ovako je nekako dosadno. Ja se nadam da se ipak neće ponoviti to kad je Zvezda gubila i kad su ljudi spavali na stadionu od dosade.

Novinare je zanimalo i da li se već radi na strategiji za naredni prelazni rok.

– Sve zavisi od toga da li ću ostati ovde. Ako mi dozvole da radim, radiću. Već sam to rekao, ne tražim nikakav alibi, ako neko misli da sam ja kriv i da treba da idem to nije nikakav problem. Objektivno, uspeh ne može da se napravi preko noći. Mi smo sklapali ekipu u hodu, nije bilo vremena. Rano smo počeli pripreme, neki igrači su dolazili posle deset dana od početka, neki su kasnili, a neki su stigli tek neposredno pred kvalifikacije. Ako se poredimo sa timovima koji se vrlo ozbiljno pripremaju ovo izgleda kao amaterizam. Sada imamo kostur ekipe, ali ponovo će biti potrebno da napravimo dopunsku selekciju, samo ovoga puta na vreme što podrazumeva decembar ili najkasnije januar. Da ta ekipa igra zajedno bar pola godine pa ako vidimo da nam fali neki igrač da se pojačamo pred naredne kvalifikacije. Čak i to ne garantuje uspeh. Nama su oveevropske utakmice pomogle da vidimo ko može da igra na kakvom nivou. Sad su nam neke stvari kristalno jasne.

Trener crveno-belih govorio je i o poziciji stranaca u timu.

– Da bismo ocenili učinak stranaca biće potrebno da prođe još vremena. Uvek ima promašaja. Još uvek se govori o Edsonu. Problem sa njim je bio što nas je udaljio od cilja, izgubili smo šest meseci. Trebalo je da dovedemo dobrog štopera, mislili smo da je on taj i da će da se uigra sa ostatkom ekipe, ali nije se to desilo. Dosta nas je to koštalo. Možda je greška i to što Le Talek nije cele pripreme igrao na mestu štopera, ali čekali smo Mitrovića. Čekali smo Godoa.

Bilo je reči i o potencijalnim odlascima do kraja prelaznog roka.

– Za sada mogu da kažem da pretpostavljam da će otići samo jedan ili dva igrača. Ne verujem da će Hugo otići. Možda Katai i još jedan igrač koji se ne pominje mnogo u medijimaMi mamo veliki igrački kadar. Svi fudbaleri koje smo doveli, a imaju manju minutažu, treniraju odlično. I njima je sigurno neophodno vreme za adaptaciju. Zato mislim da se eventualni odlasci neće mnogo odraziti na ekipu – zaključio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама