Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Звездаштво

Nova emisija – „Legende Marakane“!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda sa velikim zadovoljstvom svojim navijačima predstavlja novu emisiju koja će ih dodatno zbližiti sa legendama koje su stvarale naš voljeni klub.

540-lm.jpg

Sve je počelo te davne 1945. godine. Četvrti dan marta će, ispostaviće se kasnije, postati najvažniji datum u životu svakog navijača Crvene zvezde, jer je tog dana pokrenuta crveno-bela lavina. Silovita i nezaustavljiva, sve bučnija i veća, umesto da ruši sve pred sobom, ona je gradila pravu imperiju, sportskog giganta koji će kasnije imati veliku ulogu u svetskim i evropskim okvirima.

Kako je Crvena zvezda rasla? Šta je ono što ju je izdvojilo od mnogih drugih velikih klubova? Da li upravo to što je Zvezda od samog početka bila više od fudbalskog kluba, ili jer je u samom njenom imenu utisnut simbol koji predstavlja nešto najsjajnije i najuzvišenije što priroda može da ponudi?

Odgovore na ova pitanja mogu da daju upravo oni koji su učestvovali u stvaranju Crvene zvezde ovakvom kakva je danas. Svedoci svih poteškoća koje su pratile tadašnje vreme, kasnije ljudi koji su najveći deo svog života poklonili upravo Crvenoj zvezdi i na taj način u njene korene utisnuli svu svoju ljubav. Igračine, ljudine i na kraju legende – bez kojih Crvena zvezda ne bi blistala sjajem na koji se ponosimo.

U dokumentarnoj emisiji „Legende Marakane“ gosti će biti upravo nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde, legende kojima dugujemo toliko mnogo, a koje nikada nisu tražile ništa sem jednog – da Crvena zvezda ostane velika. Njihove reči će mnoge vratiti u prošlost i izazvati neka možda i zaboravljena sećanja, dok će za druge predstavljati neku vrstu upoznavanja sa vremenima koja su iza nas, a koja ne bi smela da budu zaboravljena, a verujemo da će naša nova emisija doprineti da nikada i ne budu.

Gost prve emisije „Legende Marakane“ bila je četvrta Zvezdina zvezda – Vladimir Petrović Pižon. Od njega ćete saznati sa kim je došao na prvu probu u Zvezdu, na koji način je pridobio naklonost saigrača, ko mu je na terenu čuvao leđa, da li misli da je prelazak u Arsenal bio pravi potez, uz kog novinara je zavoleo Crvenu zvezdu…

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама