Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Raspucana Zvezda četvorkom do nova tri boda u Lučanima

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda se oporavila od evropskih rana i uspela da ih izvida u srpskom šampionatu. Na gostovanju u Lučanima, Mladost – Crvena zvezda 2:4 (1:3)

Kao što reče naš trener, sa Zvezdom zaista nikada nije dosadno. To su potvrdili i danas gde su u jednoj zanimljivoj utakmici savladali Mladost i tako preuzeli prvo mesto na tabeli posle tri kola. Bilo je i lepih golova, bilo je i lepih poteza, tako da je publika mogla da bude više nego zadovoljna prikazanom igrom. Ovom prilikom čestitamo i igračima Mladosti  koji se nisu povukli i branili nego su krenuli da se nadigravaju sa crveno belima.

Utakmicu su započeli: Kahriman, Petković, Rendulić, Fibel, Ristić, Le Talek, Poletanović, Mouče, Ruiz, Plavšić i Hugo. Krenulo je kao iz snova, štoper Mladosti Šatara je pogrešio, loptu je prihvatio brzonogi Plavšić, usledio je pas ka Hugu koji u maniru vrhunskog strelca postiže gol pored nemoćnog Krznarića. Drugi minut i već 0:1. To je i dodatno otvorilo utakmicu, Hugo je nedugo zaim pogodio prečku, a onda na red dolazi stara Zvezdina boljka, a to je odbrana. Neuspešna ofsajd zamka, brzonogi Jovanović se našao ispred Ristića i pogodio za 1:1. Radost domaćina nije puno trajala. Dosuđen je prekršaj iskosa sa leve strane, Ristić je ubacio, na pravom mestu se našao Rendulić i ponovo doneo crveno belima prednost. Otvorena igra je nastavljena a onda jedan prodor po levoj strani i vrhunski centaršut Ristića, Hugo pretvara u gol za velikih 1:3. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena je obeležila bakljada Delija pa je kasnio i početak. Iz te magle koju su napravili najvatreniji navijači Crvene zvezde se opet pojavio Jovanović i preciznim udarcem smanjio prednost Zvezde na 2:3. Bio je to signal da se igrači Zvezde uozbilje malo, krenuli su da pritiskaju i to se isplatilo nedugo zatim. Iz slobodnog udarca, Poletanović je pogodio sa 25 metara i stavio tačku na dobru ofanzivnu igru Crvene zvezde. Do kraja, u igru su ušli Katai umesto Moučea, Donald umesto Le Taleka i Sikimić umesto Huga.

Pobeda za radost posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i strepnja zbog odbrane usled veoma bitnih mečeva sa Sasuolom za grupnu fazu Lige Evrope.

[youtube id=”-MMyLCKNslI”]

MLADOST (L) – CRVENA ZVEZDA 2:4

/Jovanović 19 i 46 – Vijeira 12 i 31, Rendulić 21, Poletanović 56/

Stadion: Gradski

Kapacitet:5000

Sudija: Robert Kiš Čepegi

MLADOST (4-2-3-1): Krznarić – Pešić, Šatara, Saničanin, Protić – Tumbasević, Pejović (od 88. Zvrko) – Radivojević (od 70. Golubović), Jovanović, Milosavljević (od 82. Gavrić) – Odita.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Fibel, Ristić – Le Talek (od 72. Donald), Poletanović, Plavšić, Ruiz, Mouče (od 70. Kataji) – Vijeira (od 78.Sikimić)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама