Фудбал Фудбал/Вести

Božović o važnosti meča sa Metalcem

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Između dva velika evropska megdana naši fudbaleri će pokušati da ostvare prvu pobedu u domaćem šampionatu. Meč drugog kola Superlige Srbije igra se u petak, 29. jula, na stadionu „Rajko Mitić“ od 20 časova.

540-konf-metalac-2016.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović istakao je da ekipa trenutno razmišlja samo o utakmici sa Metalcem.

– Teška utakmica je pred nama, iskustvo iz prošle sezone kada smo na Marakani jedva savladali Metalac golom u 80. minutu govori u prilog tome. Verovatno će slično biti i sutra. Ekipa im je dosta izmenjena, pobedili su Borac u prvom kolu i napravili dobru atmosferu u timu. Doveli su dobre strane igrače, pre svega mislim na štopera Bondarenka, Mitrovića iz Hrvatske. Mijić im je možda i najbolji igrač. Bez namere da ikog uvredim Zvezda na Marakani uvek zavisi od sebe. Razmišljamo samo o svojoj igri i nadam se da ćemo sutra da uspemo da osvojimo tri boda – rekao je Miodrag Božović.

Na sutrašnjoj utakmici šansu će dobiti igrači koji su propustili prošli meč.

– Promenićemo ekipu u odnosu na Ludogorec, zavisiće od toga ko se kako oseća. Nismo razmišljali da odložimo utakmicu, moramo da se navikavamo na ovakav tempo. Imamo više od 20 igrača koje smo doveli zato što smo se nadali da ćemo doći u situaciju da igramo na tri fronta. Sutra će na terenu biti ljubimci javnosti, Plavšić i Petković, pošto se stalno pominje zašto ih nema. Svi su igrači Crvene zvezde, igraju oni za koje se ja opredelim. Trudim se da budem pošten jer onaj ko igra i trenira kako treba uvek će imati mesto. Hugo nije u formi u kakvoj je bio kad je došao u Zvezdu. Možda se oseća zapostavljeno, ali takav je sport. U fudbalu nema minulog rada, svakog zanima samo sledeća utakmica.

Iako je u fokusu utakmica sa Metalcem, neizbežna tema u medijima je i revanš protiv Ludogoreca.

– Objektivno verovatno je svima u glavi još uvek utakmica protiv Ludogoreca, ali treba što pre da je zaboravimo. Teško je pripremati ekipu u jednoj nedelji i za domaće prvenstvo i za evropske utakmice, ali moramo da se navikavamo. Najvažnije nam je da pobedimo Metalac. Već se piše o protivniku u četvrtom kolu, a još ni treće nismo prošli. Mediji su, kao i do sada, vrlo negativni. Gotovo da ne postoji tekst posle naše utakmice koji ne počinje rečima „Zvezda je bila blizu katastrofe“. Očigledno oni žele da do katastrofe i dođe, ali, nadam se da im nećemo to zadovoljstvo priuštiti. Tu, naravno, ne mislim na „Sportski žurnal“, „Večernje novosti“ i još neke medije koji ozbiljno pišu o sportu – zaključio je iskusni stručnjak.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама