Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Izvučeni takmičarski brojevi, Zvezda dočekuje Rudar na startu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

U subotu je u Novom Sadu održana konstitutivna sednica Skupštine Zajednice klubova Super rukometne lige Srbije na kojoj su izvučeni takmičarski brojevi za sezonu 2016/17.

Crvenoj zvezdi je pripao takmičarski broj pet, a prvi protivnik u novoj sezoni nacionalnog šampionata biće Rudar iz Kostolca, koga će tim Nenada Peruničića dočekati u Beogradu. U žreb su uvršteni Vojvodina i Metaloplastika, iako je prvobitno bilo planirano da učestvuju u regionalnoj SEHA ligi, ali nakon izbacivanja svih naših klubova iz ovog takmičenja, Šapčani i Novosađani će najverovatnije igrati domaće prvenstvo od samog početka. Tako barem izgleda u ovom trenutku, iako to još uvek nije sigurno zbog novonastale situacije, pa su oba kluba na izvlačenju takmičarskih brojeva obeležena crvenom bojom.

Ako ovakav raspored ostane na snazi, crveno-beli će u četvrtom kolu gostovati u Šapcu protiv aktuelnog vicešampiona Metaloplastike, dok će u devetoj rundi dočekati branioca titule Vojvodinu. Večiti derbi protiv Partizana na programu je u šestom kolu na terenu crno-belih. Evo i Zvezdinog rasporeda u prvom delu sezone:

  1. kolo: CRVENA ZVEZDA – Rudar Kostolac
  2. kolo: Morava Velika Plana – CRVENA ZVEZDA
  3. kolo: CRVENA ZVEZDA – Vojput Subotica
  4. kolo: Metaloplastika Šabac – CRVENA ZVEZDA
  5. kolo: CRVENA ZVEZDA – Šamot 65 Aranđelovac
  6. kolo: Partizan – CRVENA ZVEZDA
  7. kolo: CRVENA ZVEZDA – Jugović Kać
  8. kolo: Dinamo Pančevo – CRVENA ZVEZDA
  9. kolo: CRVENA ZVEZDA – Vojvodina Novi Sad
  10. kolo: CRVENA ZVEZDA – Požarevac
  11. kolo: Sloga Požega – CRVENA ZVEZDA

Zvezda u novoj sezoni ima velike ambicije o čemu svedoče i pojačanja koja su stigla u Ljutice Bogdana. Pored Ivana Mošića, Aleksandra Babića, Milana Ćorovića, Filipa Šćepanovića, Dušana Andrejevića i Miloša Prodanovića očekuje se dolazak još par imena kojima bi se kompletirao tim u pokušaju da se vrati titula posle osam sušnih sezona.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама