СДЦЗ Хокеј

Jakovljević: “Ovo nije fuzija sa Partizanom! Hokej mora da napreduje!”

Autor: CZBG, Kapin D.
Pošto su se u javnosti pojavile informacije kako hokejaši Partizana navodno ne žele da igraju za HK Beograd u MOL ligi (opširnije o tom projektu za naš portal je govorio potpredsednik hokejaškog kluba Crvena zvezda, gospodin Aleksandar Jakovljević), zamolili smo ponovno gospodina Jakovljevića da nam kaže svoje viđenje sledećeg: kako vidi ovu situaciju oko navodne “fuzije”, kao i sledeće poteze Zvezde u odnosu na trenutačnu situaciju i priču o otkazivanju igrača Partizana.
10868246_10204326434094472_6142874246514826142_n
“Dakle, ne znam ko i zašto ponovo pominje nekakvu “fuziju”. Niko, nikada, od čelnika Saveza, a ni klubova u Srbiji to pomenuo nije!
Ovde je reš o nacionalnom projektu stvaranja HK Beograd, potpuno nezavisnog kluba u kome će na profesionalnom nivou igrati najbolji igrači iz cele Srbije.
Mi ne možemo kao reprezentacija da nastupamo na seniorskom nivou u profesionalnim ligama, takva su pravila.
Jednostavno smo krstili reprezentaciju za potrebe Mađarske regionalne MOL lige, kako bi reprezentativci bili na okupu cele sezone i sakupili što više jakih utakmica, ne bi li konačno probali da se probijemo u prvu diviziju, kao reprezentacija Srbije, na Svetskom prvenstvu sledeće godine.”
 
“Crvena zvezda će i ove godine nastupati u SLO hokej ligi, koja je pojačana ove godine sa dva austrijska kluba. Nastupićemo sa čak 5 selekcija, od pionira do seniora! Igraćemo i domaće prvenstvo.
Nećemo biti oslabljeni u toj meri zbog projekta HK Beograd, jer dovodimo pojačanja iz inostranstva kako bi bili kompetentni u SLO ligi. Imamo dovoljno mladih igrača ispod 20 godina koji će popuniti “rupe”, i koji su stasali za prvi tim.”
 
“Stvarno ne znam ko forsira dezinformacije i zbog čega, ali ovo je jedinstvena prilika da izađemo na međunarodnu scenu u najjacem sastavu, a to (pojedinačno) kao Zvezda, Partizan, Vojvodina, Spartak i NS Stars ne možemo (niko nema toliki fond igrača, a ni sredstava). Samo tako nam i Savez može pomoći, grad Beograd takođe.
Prema informacijama kojima ja raspolažem, samo jedan igrać Partizana koji je pozvan u HK Beograd odbio je saradnju, jer ima svojih privatnih i opravdanih razloga. Svi ostali su pristali. Imamo već 18 potvrđenih igrača iz svih klubova u Srbiji.”
 
“Niko ne može u sportu da garantuje uspeh. Ako projekat ne uspe (to može da se desi samo iz nekih tehničkih razloga), nikom ništa. Ili možemo da stavimo katance na seniorski hokej i da budemo isključivo dečiji klubovi koji skupljaju članarine. Jednostavno, otići će nam igrači iz hokeja.
Domaća liga je slaba, para nemamo da sami izađemo na profi scenu, i to je to. Reprezentacija će ispasti i iz druge divizije (dok ceo komšiluk napreduje ) i gotova priča.”
“Nismo mi ludi što ovo pokušavamo da uradimo. Nama je cilj da na ovaj način probudimo i Novi Sad, i Suboticu, i njihove lokalne samouprave, da se izbore kod njihovih lokalnih vlasti za sredstva i ulaganje u neophodnu infrastrukturu.
HK Beograd će utakmice kao domaćin igrati i u Novom Sadu, čim se led tamo postavi. Publika tamo takođe zaslužuje da gleda viši nivo hokeja i to ćemo im omogučiti!”, rekao je u jednom dahu za naš portal, potrpedsednik hokejaškog kluba Crvena zvezda, gospodin Jakovljević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама