Фудбал Фудбал/Вести

Le Talek: Niko neće želeti da ode iz Zvezde ako se plasiramo u Ligu šampiona

Izvor: Večernje novosti

Klub će u tom slučaju dobiti novac, tako da neće biti potrebe da prodaje. Ne plašim se egzodusa. Veliki smo tim, imamo mnogo dobrih igrača – rekao je Francuz

 Damijan le Talek foto: Fk Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Damjan Le Talek rekao je da je plasman u Ligu šampiona rešenje za sve probleme kluba i da je igranje u tom takmičenju glavni razlog zbog kojeg je došao u Beograd.

– Mislim da niko od igrača neće želeti da ode ako uđemo u Ligu šampiona. Klub će u tom slučaju dobiti novac, tako da neće biti potrebe da prodaje. Ne plašim se egzodusa. A, i da pojedini odu, znam da će klub dovesti dobre igrače. Ako uđemo u Ligu šampiona, sve će biti dobro, verujte mi – rekao je Le Talek agenciji Beta tokom priprema u Termama Čatež.

Zvezda će ovog leta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona prvi put posle devet godina.

Jedan od najboljih igrača u šampionskoj sezoni Zvezde Luis Ibanjes prema pisanju medija napustiće klub po završetku evropskih kvalifikacija i preći u turski Trabzon. Uz to, piše se i o odlasku Uga Vijeire. Le Talek, koji je među crveno-bele stigao u januaru iz ruske Mordovije, istakao je da želi da ostane u Zvezdi.

– Naravno da želim da ostanem. Nisam došao da osvojim titulu, kada sam dolazio ona je već bila osvojena. Došao sam da igram u Evropi, da pomognem klubu da se vrati u Evropu – naveo je ovaj francuski vezni fudbaler.

Kako je rekao, u Zvezdu je došao zbog Lige šampiona, ali da se plasman u to takmičenje ne desi, bio bi zadovoljan i Ligom Evropa.

– Želim da igram Ligu šampiona. Ali, za klub bi bilo dobro i da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa. Bio bih razočaran u tom slučaju, ali bolje i Liga Evropa nego ništa, tako da je okej.

Francuz je naveo da je ekipi potrebna i sreća na žrebu, ali da je neminovno da se susretne sa dobrim evropskim klubovima, koje mora da pobedi ako želi plasman u grupnu fazu.

– Veliki smo tim, imamo mnogo dobrih igrača, treniramo jako i imamo šanse – rekao je Le Talek i dodao da mu se mnogo sviđa Zvezda kao klub.

– Sviđa mi se ovaj klub, a igrao sam u mnogo njih. Atmosfera je veoma dobra, imamo odličnog trenera, najbolje navijače. Lepo mi je ovde i želim da ostanem – dodao je nekadašnji igrač Borusije Dortmund, koji je preko Ukrajine i Rusije stigao u Crvenu zvezdu.

Kako je rekao, posebno ga motiviše pun stadion i upravo to je jedan od razloga zašto želi da se plasira u Ligu šampiona, jer evropsko takmičenje i donosi pune tribine, a takva atmosfera mu i više prija.

Le Talek je dodao da je u dobro vreme stigao u srpski klub, pošto ga je u njemu čekao saigrač iz Mordovije Mičel Donald.

– Mičel mi je mnogo pričao o klubu, tako da sam sve znao pre nego što sam došao. Desilo se sve što mi je rekao. Sviđa mi se klub, odličan je, a posebno navijači.

U Zvezdi im se ovog leta pridružio i štoper Tomas Fibel, na čijem su dovođenju njih dvojica posebno insistirali.

– Dobro ga poznajem, igrali smo zajedno. On je dobar igrač, veoma jak. Takvi igrači su vam potrebni za Evropu. On je neko ko će pomoći – rekao je Le Talek i dodao da o ostalim pojačanjima ne može da govori jer ih još nije dobro upoznao.

On je istakao da bi plasman u Ligu šampiona svima u klubu mnogo značio.

– Svima nama u timu bi to mnogo značilo kada se radi o našoj fudbalskoj budućnosti. Liga šampiona je najviši nivo i sama činjenica da igraš u tom takmičenju znači da si dobar igrač. Kada počne, tu se vidi da li možeš da igraš na visokom nivou ili ne – kazao je Le Talek.

Kada je reč o njegovoj daljoj karijeri, rekao je da želi da nastupa za neki veliki klub, poput Borusije Dortmund, u kojoj je proveo tri godine, ali zbog teške povrede nije igrao.

– Želim da se vratim u neke od trenutno najvećih evropskih klubova, poput Dortmunda. Tu sam imao tri lepe godine, ali nisam igrao. Imao sam tešku povredu. Voleo bih da se oprobam u Engleskoj ili možda da se vratim u Nemačku. Ali, trenutno me to ne zanima, koncentrisan sam samo na Zvezdu.

O povratku u Francusku ne želi da razmišlja jer, kako je rekao, u svojoj zemlji može da igra samo za Pari Sen Žermen.

– U Francuskoj mogu da igram samo za PSŽ i nigde drugde jer je to moj klub još od kada sam bio dete. Ali, sada je teško da se ode tamo pošto u tom klubu ima previše dobrih igrača – rekao je Le Talek.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама