Фудбал Фудбал/Вести

Gelor Konga i zvanično u Zvezdi

Autor: CZBG, Milan P. 

Dugo iščekivano pojačanje konačno je pristiglo u Ljutice Bogdana 1a. Reč je o Gaboncu Geloru Kongi, doskorašnjem igraču ruskog Rostova. On igra na poziciji ofanzivnog veznog, ali može da pokrije i krilne pozicije. Radi se, bez ikakve sumnje, o kvalitetnom fudbaleru koji bi trebao da predstavlja kapitalno pojačanje u borbi crveno-belih za plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja. Sa kvalitetima omalenog Gabonca vrlo je dobro upoznat i Miodrag Božović, s obzirom da je Kanga jedno vreme u Rusiji bio pod njegovom trenerskom palicom. Valja istaći i da je standardni član reprezentacije svoje zemlje. Ugovor je zaključen na period od dve godine.

Kanga je na predstavljanju u Medija centru stadiona ”Rajko Mitić” poručio navijačima da je svestan šta se od njega očekuje i da će učiniti sve da opravda ukazano poverenje.

– Želim da se zahvalim na poverenju koje mi je ukazano. Ovo mi je poznato okruženje jer poznajem nekolicinu igrača, i ponovo ću sarađivati sa trenerom Božovićem. To će mi olakšati privikavanje na novu sredinu. Svestan sam da je klub ostvario veliki uspeh u prethodnoj sezoni, ali želim da pomognem timu da ove godine dostigne još veći uspeh, pre svega u nekom od evropskim takmičenjima – rekao je Konga.

– Navijači treba da znaju da sam spreman sve da uradim za tim. Znam šta se od mene očekuje, i verujem da ću biti dobar. Upoznat sam istorijatom ovog kluba, i daću sve od sebe da budem i bolji igrač nego što sam bio u Rostovu. Želim da budem šampion zemlje u kojoj igram – nastavio je Konga

On je takođe istakao da je imao ponude klubova iz Turske i Francuske, ali da je presudila njegova želja da igra Ligu šampiona.

– Imao sam ponude iz Francuske i Turske, ali pre svega iz samog Rostova koji je želeo da me zadrži. Ipak, odlučio sam se za Crvenu zvezdu zbog njene istorije i želje da igram u Evropi – kaže Konga.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама