Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: Bićemo jači nego prošle godine

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Na dan kada su se prvotimci Crvene zvezde okupili i započeli pripreme za novu sezonu, novinarima se obratio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Terzić je govorio o aktuelnim pitanjima koja se vezuju za Crenu zvezdu, kao što su igrački kadar, prelazni rok i ambicije u evropskim izazovima.

– Igračima smo uputili uobičajene reči dobrodošlice, kao i mnogo zdravlja. Rekli smo im da slušaju trenera kao i do sada, i nadam se da rezultati neće izostati jer kvalitet imamo. Prelazni rok zvanično počinje tek danas, i traje do 31. avgusta. Neće nam se ponoviti prošla godina kada smo igrače dovodili u toku prvenstva i UEFA takmičenja. Međutim, imali smo specifičnu situaciju jer smo tek pravili novi tim. Ove godine je tim oformljen, Božovića je interesovalo da pojačavanje tima počne iz poslednje linije. Fibel je bio njegova želja, na putu smo da rešimo još jednog štopera, ali nećemo još o imenima govoriti kako ne bismo pravili reklamu tim igračima i otežavali realizaciju – objasnio je Terzić, i nastavio:

– Prelazni rok u Evropi još nije počeo, i malo je u neskladu sa kalendarom takmičenja UEFA. Najkvalitetniji igrači mnogo koštaju i mi trenutno ne možemo da ih platimo, a oni takođe i kalkulišu jer je Evropsko prvenstvo tek počelo. Za nas je najveće pojačanje to što nijedan igrač nije napustio klub i neće do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Sezonu otvaramo sa timom koji je na dominantan način osvojio ligu. Bili smo svesni i tokom prvenstva problema koje je tim imao, i rešićemo sve pre 27. juna kada se bude išlo u Sloveniju. Božović ima nekoliko želja, a mi već imamo četiri stranca koji će sigurno igrati u prvoj postavi. Zato ne treba očekivati mnogo stranaca, propisi FSS su takvi da ne može više od četvorice da bude na terenu. Sa druge strane, u kvalifikacijama nismo limitirani. Sa trenerom Božovićem je dogovoreno da imamo šest stranaca, da svi oni igraju u kvalifikacijama, a da se rotiraju u domaćem prvenstvu. Dovešćemo još dvojicu, odavno ih skautiramo, mnoge stvari smo definisali. Za jednog od njih čekamo da sredi papirologiju sa svojim klubom, a za drugog će sve biti poznato za tri ili četiri dana – rekao je Terzić.

O realnim dometima odnosno željama Crvene zvezde kada su kvalifikacije u pitanju, Zvezdin generalni direktor je rekao da će klub pokušati da učini najviše što je moguće.

– U velikoj meri smo obezbedili finansijska sredstva da do kraja avgusta klub funkioniše i što se tiče isplate igrača, i što se tiče pojačanja odnosno svakodnevnih aktivnosti kluba. Naša želja je da se igramo Ligu šampiona, a mislim da je realno da igramo Ligu Evrope. Ali, naš osnovni cilj je da svake godine osvojimo titulu. Optimista sam što se tiče toga, i mislim da će Crvena zvezda u naredne tri, četiri ili pet godina osvajati titulu. Titula daje dobru startnu poziciju za kvalifikacije, i ako ove godine ne uđemo, uveren sam da ćemo sledeće ući jer ćemo imati iskustvo više. Mnogo zavisi od žreba, ima neprijatnih protivnika i u drugom kolu, ali Crvena zvezda u tom kolu mora biti favorit. U trećem kolu ima mnogo jakih ekipa sa velikim budžetom, ali uz dozu sreće sve je moguće. Učinićemo sve kao profesionalci da ispunimo želju navijača i da ove sezone organizujemo evropske utakmice na Marakani – jasan je Zvezdan Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама