Фудбал Фудбал/Вести

Održana letnja „prozivka“

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nakon zasluženog odmora fudbaleri Crvene zvezde su se ponovo našli na okupu. Izabranici Miodraga Božovića su u ponedeljak, 13. juna u 11 časova, odradili prvi trening pred novu sezonu.

Prozivci je prisustvovalo 25 igrača, a na spisku se nisu našli omladinci našeg kluba koji su dobili nekoliko dana više za odmor.

Na spisku su se našli:

Golmani: Damir Kahriman, Nemanja Supić i Jovan Vićić.

Odbrambeni igrači: Marko Petković, Miloš Cvetković, Luis Ibanjez, Stefan Milošević, Adam Mičel, Tomas Fibel, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Savo Pavićević i Edson Da Silva.

Vezni red: Damjan Le Talek, Mičel Donald, Aleksandar Katai, Slavoljub Srnić, Vladimir Jovović, Luka Adžić, Nenad Gavrić, Matos Bruno i David Babunski.

Napadači: Hugo Vieira, Predrag Sikimić i Petar Orlandić.

Zbog reprezentativnih obaveza koje su imali u pauzi ekipi će se kasnije priključiti Filip Manojlović, Mihajlo Ristić, Srđan Plavšić i Danijel Avramovski. Omladninski igrači koji su dobili nekoliko dana duži odmor pred početak priprema su Dejan Joveljić, Luka Ilić, Uroš Račić, Aleksandar Stanković i Nikola Jovanović.

Na pozajmicu u FK Bežanija otišli su Miloš Stojanović, Marko Mijailović i Lazar Tufegdžić.

Prvi trening pred novu sezonu naši igrači odradili su od 11 časova.

– Plan priprema je da u Beogradu radimo do 27. juna kada ćemo otići u Terme Čatež. U Sloveniji ćemo ostati do 9. jula i već nakon tri dana nas čeka prva utakmica. Sa nestrpljenjem očekujemo žreb 20. juna kada ćemo saznati prvog protivnika. Prva pripremna utakmica biće održana za nekih desetak dana – rekao je Miodrag Božović.

Okupljenim novinarima iskusni strateg govorio je o urađenom u prelaznom roku.

– Zadovoljan sam igračima koje smo doveli. Da li ovaj tim ima šanse za veće uspehe u Evropi zavisi mnogo i od protivnika. Imamo kvalitet da pobedimo potencijalne rivale iz drugog kola. Ne bi valjalo da dobijemo neku od ekipa kojoj je šampionat već u toku i koje su u takmičarskoj formi, ali bolji smo od 90 posto timova sa kojima možemo da se sretnemo. Dok smo u Beogradu nadam se da će doći još dva ili tri igrača. Znate da mnogi klubovi ulažu milione da bi se plasirali u Ligu šampiona pa ipak ne uspeju. Naš budžet je skroman u odnosu na ostale ekipe. Vidim da se već dugo stvara euforija, ne oko toga da li ćemo ući u Ligu šampiona, već sa kim ćemo biti u grupi. Moram ponovo da zamolim medije da ne predstavljaju kao da smo već u grupnoj fazi jer će to biti vrlo teška borba i ne postoji čovek koji može da obeća takav uspeh u ovom trenutku. Za mene kao trenera veliko dostignuće će biti i ulazak u Ligu Evrope, što ne znači da ne treba verovati, da ne treba probati i dati sve od sebe da zabeležimo i bolji rezultat od tog – rekao je Božović, i dodao:

– Naše prvo pojačanje Tomas Fibel je iskusan štoper, visok, dobro skače, odličan u duelu i siguran sam da je veliko pojačanje. O dolasku Gabonca Guelora Kange se mnogo piše u poslednje vreme. Izgleda da se on izgubio negde u Gabonu, traže ga njihovi vračevi. Očekujemo da nam se jave dimnim signalima – našalio se Grof.

Na pitanje da li je veći pritisak sada kada Zvezdaška javnost očekuje Ligu šampiona ili prošle sezone kada je tek došao Grof Božović odgovorio je u svom stilu:

– Pritisak mi je 130 sa 90, sasvim solidno za moje godine.

Zvezdin trener je zadovoljan činjenicom da je okosnica tima ostala na okupu.

– Svi glavni igrači sa kojima smo došli do titule su i dalje tu. To je mnogo važno jer objektivno prošle godine smo ekipu oformili u hodu. Sada imamo kostur tima i trebalo bi da igramo još bolje nego što je to do sada bio slučaj zato što se ekipa odlično poznaje i godinu dana kvalitetnog rada je iza nas. Pokušaćemo da zadržimo sve igrače do kraja kvalifikacija, ali mnogo toga zavisi i od rezultata koji ćemo ostvariti. Videćemo kakve će ponude biti za naše igrače, već sada ima interesovanja i za Kataija i Huga. Objektivno je da ćemo nekoga morati da prodamo – završio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама