Фудбал Фудбал/Вести

Veče za pamćenje, legende na okupu!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

U prelepom ambijentu velike dvorane centra „Sava“, održana je svečana akademija koja je bila posvećena 25. godišnjici od osvajanja titule šampiona Evrope.

Da se najveći trenutak u klupskoj istoriji nikada ne sme i neće zaboraviti, pokazala je večerašnja manifestacija. I ne samo to – velikog uspeha koji je postignut u Bariju, 29. maja 1991. godine, prisećaćemo se sa setom, euforijom i pre svega ponosom, jer je tada, pre 25 godina, postignut uspeh kojeg mnogi – počevši od samih vinovnika događaja, fudbalera, potom ljudi iz kluba pa sve do navijača – nisu bili svesni u tom trenutku. Kako su godine prolazile, tako smo svi sve više shvatali da je Crvena zvezda u Bariju zaista dotakla nebo, postala besmrtna i svim budućim pokoljenjima Zvezdaša donela nešto zbog čega će se zauvek osećati ponosno i posebno.

Veliki broj legendi kluba, članova zlatne generacije, klupskih funkcionera koji su te 1991. predvodili Crvenu zvezdu, ali i navijača, okupili su se večeras u centru „Sava“ kako bi još jednom zajedno evocirali uspomene, ali i pozdravili jedni druge. Od igrača, prisutni su bili Stevan Stojanović, Ilija Najdoski, Miodrag Belodedić, Dejan Savićević, Dragiša Binić, Vlada Stošić, Rade Tošić, Ivica Momčilović, Veljko Kaluđerović, kao i trener Ljupko Petrović.

Na svečanosti je najpre emitovan novi spot za pesmu „Od kada tebe volim“ – Momčila Bajagića i Divne Ljubojević, a koji je sniman i na stadionu „Rajko Mitić“, i u kojem je na najlepši način prikazana emocija Zvezdinog navijača prema svom klubu. Potom je emitovan film o životima igrača, članova zlatne generacije, pre nego što su postali fudbaleri. U filmu su glumili Ljubivoje Ršumović, Mima Karadžić, Milan Gutović, Milan Kalinić, Aleksandar Srećković, Nenad Peruničić, Ivan Bekjarev, Matija Bećković, Bora Đorđević i mnogi drugi. U okviru samog filma usledilo je i podsećanje na Zvezdin put do trofeja uz golove sa mečeva protiv Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinama iz Drezdena, Bajerna iz Minhena i, naravno, penal serija u finalnoj utakmici protiv Olimpika iz Marseja.

Nakon filma, održan je i kabare koji je vodio Milan Gutović, a na kraju su prisutni u hali mogli da pozdrave Zvezdine legende koje su se ponovo popele na pobedničko postolje, a kapiten iz Barija Stevan Stojanović, još jednom je podigao „klempu“. Poslednji i posebni sastojak ovoj manifestaciji dodali su Zvezdini navijači, koji su, okupljeni na balkonu, poveli pesmu kojoj se priključila cela hala. Slika za pamćenje, trenuci tokom kojih niko nije bio imun, atmosfera od koje su se svi naježili.

Volimo Crvenu zvezdu, i uvek ćemo slaviti njene uspehe. Jer tako možemo. A za kraj ovog teksta, najbolje je poslužiti se rečenicom koju je voditelj Milan Gutović iskoristio kako bi otpočeo svoje obraćanje prisutnima: „Dame i gospodo, Crvena zvezda je najbolja.“

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама