Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred Borac

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Odložena utakmica 32. kola u kojoj se sastaju Borac i Crvena zvezda. igra se ove srede. Zvezda će gostovati u Čačku sutra, 18. maja 2016. od 17 časova.

540-grof_573b0efa2a1f8.jpg

Svoja očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović.

– Ostala su još dva kola do kraja i bilo bi dobro da završimo prvenstvo u pozitivnom maniru. To neće biti lako jer igramo sa ekipom koja nas je namučila ove sezone i u Kupu nam nanela težak poraz. Borac je uvek specijalno motivisan protiv Zvezde i jedna su od ekipa sa kojom imamo najlošiju statistiku. Igraćemo u najjačem sastavu, imamo veliki motiv i svi igrači su spremni da im se odužimo za poraz koji su nam naneli u Kupu. Omladinci će dobiti šansu na humanitarnoj utakmici koju igramo u Gračanici – rekao je Božović.

U situaciji kada je titula već osvojena cela ekipa igra rasterećenije.

– Možda su u situaciji kada se ekipa malo opusti najviše na udaru štoperi. Ta pozicija je u Zvezdi veoma specifična, pogotovo na našem stadionu. Vidite da se gotovo celu utakmcu nalazimo na polovini protivnika pa su štoperi ostavljeni na milost i nemilost protivničkoj ekipi zato što se svi pridodaju napadu. Mnogo puta su i Petković i Ibanjez odlazili napred i ostavljali same štopere. U poslednje vreme i Donald je bio dosta ofanzivan. Na svakoj utakmici protivnici su pravili gol šanse samo zbog takvog načina igre. Na ozbiljnijim utakmicama je situacija drugačija, ni Luković ni Rendulić protiv Olimpijakosa nisu grešili. Pa zamislite da Luković ne greši nikad, koliko bismo mi bodova prednosti imali, 200?

Štručnom štabu će biti teško da sastavi transfer listu nakon ove sezone.

– Svi igrači su doprineli uspehu našeg tima i biće nam teško da napravimo transfer listu, ali moraćemo. Naravno da ima igrača koji će morati da odu i zato je ovaj posao i težak, čovek mora da donosi neke odluke koje se u drugim profesijama ne donose.

Naš iskusni strateg dobio je nagradu za najboljeg trenera ove u sezoni 2015/16. koju dodeljuje Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“.

– Mnogo mi znači to priznanje zato što su glasali fudbaleri svih timova u Superligi pa su me izabrali oni koji su najkompetentniji da o tome odlučuju – rekao je Božović i dodao da, pored sedmorice iz Crvene zvezde, i ostali igrači koji su se našli u idealnom timu imaju kvalitet da ponesu crveno-beli dres.

Savo Pavićević oporavlja se od povrede i Grof je iskoristio priliku da se našali na pitanje o njegovoj budućnosti.

– Pavićević ima odličnu rakiju do jabuke, polako je počeo da se bavi poljoprivredom. Može da snabdeva mini markete svojim proizvodom tako da ne brinem za njega. Samo da ne padne sa drveta.

Grof očekuje odličnu igru i još bolju atmosferu na poslednjoj utakmici u sezoni protiv Radničkog.

– Ovom prilikom bih pozvao što više naših navijača da dođu u subotu na utakmicu protiv Radničkog da zajedno proslavimo titulu koju smo ove godine zaslužili – završio je Grof.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама