Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: U boljoj smo situaciji nego prošlog leta

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Na konferenciji za medije na kojoj je potpisan novi ugovor sa Miodragom Božovićem, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o aktuelnim temama u klubu.

Zvezdašku javnost nakon osvojene titule šampiona svakako najviše zanimaju planovi Crvene zvezde za predstojeći prelazni rok.

– Danas smo u mnogo boljoj finansijskoj situaciji nego prošlog leta. Najbitnije je da smo skinuli sebi omču koju smo imali oko vrata po pitanju finansijskog fer-pleja UEFA. Daleko od toga da smo mi rešili sve svoje probleme, ali smo u mnogo boljoj finansijskoj situaciji i ona nam daje za pravo da se nadamo boljoj budućnosti i boljim sportskim rezultatima. Juče smo imali sednicu Upravnog odbora na kojoj sam ja predočio sve želje Miodraga Božovića, i Upravni odbor je jednoglasno dao zeleno svetlo da se krene u realizaciju svih sugestija – otkrio je Zvezdan Terzić, i nastavio:

– U narednoj sezoni ćemo biti mnogo kvalitetniji nego u tekućoj sezoni, nijedan igrač Crvene zvezde neće napustiti naše redove pre kraja kvalifikacija. Moguće da neko ode u slučaju takve procene trenera, ali ono što interesuje zvezdašku javnost – niko od stranaca, niko od najkvalitetnijih igrača neće napustiti Crvenu zvezdu. Limitirani smo brojem stranaca koji mogu da igraju u domaćem prvenstvu, ali dovešćemo sigurno još tri kvalitetna stranca, ali mnogo kvalitetnija i skuplja stranca od onih koji su dovođeni u prethodnom periodu. Svesni smo da ako hoćemo da ostvarimo veliki rezultat, moramo da nađemo sredstva koja ćemo ulžiti u stvaranje kvalitetnog tima, i naći ćemo ta sredstva. Priritet nam je da do 13. juna, kada je trener zakazao prozivku, završimo najveći deo zacrtanog u prelaznom roku. Kao što znate, 12. jula startuju kvalifikacije, 20. juna ćemo znati ko nam je protivnik u drugoj rundi. Pripremamo se ozbiljno već mesecima. Skauting je odrađen, pitanje je samo koliko smo spremni da investiramo u taj tim, a učinićemo maksimalan napor, sagledavajući i finansijsku situaciju, da napravimo dobar, moćan tim – rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Terzić ne misli da poruka Delija koja je osvanula tokom utakmice sa Olimpijakosom amnsestira od ambicija i želje za plasmanom u Evropu.

– Dobro je što smo rasterećeni porukom Delija – „Igrali Evropu ili ne, mi želimo da Grof ostane“, ali to nas neće amnestirati od želje da radimo maksimalno profesionalno. Naravno da je želja svih nas koji u ovom momentu služimo Crvenoj zvezdi da uvedemo Crvenu zvezdu u Ligu šampiona. Koliko je to realno, ne znam, ali daćemo maksimum da u tome uspemo. Cilj je da u naredne tri godine makar jednom uđemo u Ligu šampiona – jasan je Terzić.

Stranci koju dođu u klub moraju praviti razliku, i u tome je generalni direktor kluba izričit.

– Propisi su jasni. U domaćem prvenstvu možemo da imamo četiri stranca, i još dvojicu sa prostora bivše Jugoslavije. Što se tiče kvalifikacija i Evrope, možemo da imamo i 11 stranaca. Pitanje je samo koliko smo spremni da opteretimo budžet dovođenjem stranaca koji su skuplji. Nama je važno da igrači koji su stranci moraju da prave razliku u kvalitetu u odnosu na domaće igrače. Mi igrače dovodimo iz tri grupe. Prvu čine mladi i talentovani fudbaleri iz naše zemlje, ali pitanje je ko je od njih u ovom momentu pojačanje za Crvenu zvezdu. Druga grupa igrača su igrači koji imaju srpski pasoš i koji igraju inostranstvu, a koje bismo vratili. Treća grupa su stranci koji su najskuplji deo ove priče. Važno nam je samo da do 13. juna završimo sve što smo zacrtali.

Na našem stadionu nedavno su bili i predstavnici UEFA, pa je novinare zanimalo i kakva je njihova procena kada je u pitanju stadion „Rajko Mitić“, odnosno da li stadion ispunjava uslove za odigravanje evropskih utakmica.

– Obavili smo razgovore sa predstavnicima UEFA, očekujemo da nam i u pisanoj formi pošalju inspekcijski izveštaj. Usmeno su nam rekli šta je potrebno uraditi. Imamo dosta problema, ali mislim da možemo sve da rešimo i da se ne postavlja pitanje da li ćemo na našem stadionu igrati kvalifikacije – jasan je Terzić.

Na kraju, Zvezdin generalni direktor je na pitanje novinara prokomentarisao i sistem takmičenja Superlige, po kojem se bodovi nakon 30 kola prepolovljuju.

– Prava reč za to je – „nakaradno“. Svi isto mislimo. Devalvirana je energija, vreme koje bilo koji fudblaski klub ulaže u prvih 30 utakmica. Čitava ideja je nesportska i od 54 zemlje u Evropi, samo dve zemlje primenjuju ovaj sistem. Mislim da je sa stanovišta sportske logike potpuno neprimeren ovaj sistem takmičenja. Mi smo čitavu sezonu dominirali, pokazali kvalitet, moć, superiornost, imali čak 32 boda više od drugoplasiranog, a onda je to neko, nečijom voljom, prepolovio. Sa kojim pravom? U skladu sa propisima, pravilnicima, i kroz odgovarajuće organe, učinićemo sve da se to pravilo ukine – rekao je Zvezdan Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама