Фудбал Фудбал/Вести

Grof još dve godine predvodi Zvezdu!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Na veliku radost svih Zvezdaša danas je trener Miodrag Božović produžio ugovor sa našim klubom.

U Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ Miodrag Božović obavezao se na dvogodišnju vernost klubu.

– Danas imam veliko zadovoljstvo da u ime Fudbalskog kluba Crvena zvezda potpišem ugovor o produžetku saradnje sa najboljim trenerom na ovim prostorima. O Grofu je mnogo toga već rečeno i napisano. Svedoci smo reakcije naših navijača na utakmici protiv Olimpijakosa gde je na najbolji način oslikana sva ljubav koju Zvezdaška javnost oseća prema Miodragu Božoviću. Iz svog ugla tvrdim da pored sebe imam izuzetnog čoveka, vrhuskog profesionalca i velikog Zvezdaša. Naša saradnja, prošle godine u julu, nije počela baš najbolje, međutim i tada smo znali da smo na pravom putu. Tražili smo samo vreme, strpljenje, verovali smo u Grofa i njegov stručni štab, kao i u igrače. To strpljenje se isplatilo i pobednik je samo naš klub. Šampionska titula osvojena je na superioran, dominantan način kao nikad pre. Zato je produžetak ugovora samo logičan potez na tom putu. Pregovori su protekli glatko, brzo smo se dogovorili i najmanje smo se bavili uslovima našeg trenera. Fokus je stavljen na preipremanje uslova za što bolje rezultate i ostvarenje šampionskih ambicija. Svesni smo šta se od nas očekuje i nećemo da dajemo velika obećanja. Jedino što možemo da obećamo jeste da ćemo maksimalno ozbiljno i odgovorno vršiti svoje funkcije te je današnje potpisivanje ugovora samo prvi korak na tom putu – rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Nakon što je potpisao dvogodišnju vernost klubu Grof je istakao da su mu Zvezdaši priredili jedan od najlepših trenutaka u životu.

– I da sam imao neke dileme oko potpisivanja ugovora one su otklonjene na utakmici protiv Olimpijakosa. Zvezdaši su rekli svoje, i šta sam ja mogao da uradim, da odem? Nisam nikako, sve i da sam nameravao. Ostajem ovde dve godine, mada svi znamo da trener ostaje u klubu dokle god beleži dobre rezultate. Nadam se da ću se zadržati do kraja mandata i da će Zvezda nastaviti da pobeđuje i da ćemo zabeležiti evropski uspeh koji svi odavno priželjkujemo i očekujemo. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da obradujemo narod. Svi smo svesni da Zvezda mora da osvoji duplu krunu, da ponovo bude šampion i nastavi da dominira na ovim prostorima. Zahvaljujem se svima, a posebno moram da izdvojim navijače. Ono što sam doživeo na poslednjoj utakmici je, posle rođenja moje dece, najlepši trenutak u životu. U isto vreme, to je moja velika obaveza prema njima i svima u klubu. Nadam se da ću opravdati očekivanja – poručio je iskusni strateg.

Novinare je zanimalo koliko je boljih ponuda evropskih klubova Grof odbio zbog Zvezde.

– Za mnoge ponude sam čitao samo u novinama. Nisam odbio mnogo ponuda. Bitno je reći da u Zvezdi ne radim za džabe, već za platu i ne mogu da se žalim finansijskim uslovima.

Grof je govorio i o evropskim ambicijama koje Zvezda ima.

– Prošle godine kada sam dolazio zadak koji mi je postavljen bio je da osvojimo prvenstvo Srbije. Niko iz kluba nije tražio da ostvarimo uspeh u Evropi jer su svi shvatali da ne postoji ekipa koja za samo dve godine može da napravi ekipu za Evropu. Ove godine se nadamo da ćemo se pojačati na vreme, radimo sve što je u našoj moći da tako bude i verujem da će situacija biti bolja. Ne bih govorio o igračima iz domaće lige koje bih voleo da od sledeće sezone gledam u crveno-belom dresu jer bih im tako podigao cenu. Svakako ima u našoj ligi kvalitetnih i zanimljivih igrača na koje ćemo obratiti pažnju – rekao je Grof.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама