Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Božović i Anđelković pred Vojvodinu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Iako je titula osvojena našim igračima neće nedostajati motiva na narednoj utakmici. Zvezda na svom stadionu dočekuje Vojvodinu, 07. maja od 17 sati.

608-konf.jpg

Svoja očekivanja pred derbi duel 35. kola izneli su šef stručnog štaba Miodrag Božović i levi bek Dušan Anđelković.

– Očekuje nas vrlo teška utakmica jer je Vovodina u dobroj formi. Nisam odavno video u srpskom fudbalu da neka ekipa odigra tako dobar presing kao što su oni u drugom poluvremenu protiv Čukaričkog. Agresivna su ekipa, dobro se kreću i dosta trče. Nezgodno je što je ovo prva utakmica po osvajanju titule, ali siguran sam da nam želje neće nedostajati. Svaki igrač Crvene zvezde mora uvek da ima motiv jer motiv je sam klub u kome se nalazimo. Mi moramo da pružimo maksimum na svakoj utakmici, bez obzira na to ko igra. Igrači koji su odigrali najveći deo sezone će sigurno dobiti malo duži odmor kako bi bili spremni za sledeću sezonu. Na predstojećim utakmicama dobiće priliku oni koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delu sezone. Pre svih Gavrić zaslužuje šansu jer je trenirao cele sezone i nametao se. Igraće i Anđelković sigurno, čim je došao na konferenciju – šaljivo je rekao naš strateg.

Dušan Anđelković očekuje nova tri boda ovog vikenda.

– Sigurno nam neće biti lako protiv Vojvodine koja je do sada pokazala da je odlična ekipa koja ima jako dobrog trenera. U poslednjoj utakmici pokazali su da su u dobroj formi pa očekujem borbenu utakmicu, ali i našu pobedu. Svi koji dobiju šansu će dati svoj maksimum i znam da nećemo izneveriti očekivanja stručnog štaba – rekao je Anđelković.

Vojvodina je u utorak obradovala sve Zvezdine navijače.

– Vojvodina nam je ove sezone i odmogla i pomogla. Žao mi je što smo protiv njih prekinuli niz bez poraza, sada smo bili blizu, pa ko zna kada će nam se ponovo ukazati šansa da oborimo taj rekord. Ipak, najvažnije nam je što smo posle njihove utakmice i zvanično osvojili titulu. Bilo nam je teško jer smo prvi od decembra prošle godine i održati taj ritam, formu i zalaganje nije lako. Ovim uspehom smo pokazali da smo i na psihološkom planu jaki – istakao je Grof.

U timu postoji zdrava konkurencija, ali su prijateljski odnosi i podrška osnov uspeha ove ekipe.

– Ovo je bila izuzetna sezona Luisa Ibanjeza i to nikako nije moj hendikep pošto smo osvojili titulu. On je zaslužan za mnogo pobeda i golova, svi treba da budemo srećni što je naša Zvezda prva i da se radujemo ovom uspehu. Čestitam Ibanjezu na odličnoj sezoni i želim da u sledećoj bude još bolji, posebno u evropskim utakmicama – poručio je naš bek.

Miodrag Grof Božović nakon osvajanja titule ne krije zadovoljstvo.

– Nikada nisam bio zadovoljniji u trenerskoj karijeri nego sada. Prvi put sam uzeo titulu, i to ne sa bilo kojom ekipom, već sa Crvenom zvezdom. Ovde sam osvojio pehar Kupa Jugoslavije 1993. godine, a sada kao trener šampionsku titulu. Ovih dana sam mnogo srećan – rekao je šef stručnog štaba.

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije smanjila je Zvezdi kaznu sa tri na dva meča bez prisustva publike. Protiv Radničkog naš tim imaće priliku da proslavi titulu sa svojim navijačima.

– To nam mnogo znači jer zbog čega se fudbal igra, ako ne zbog navijača. Da nije njih mi bismo mogli da odemo u balon i tamo igramo – poručio je Grof.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама