Фудбал Фудбал/Вести

Katai – Meč za uživanje!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

I Crvena zvezda u svojim redovima ima jednog fudbalera koji je bio član njenog nedeljnog protivnika. U pitanju je Aleksandar Katai, koji je 2011. godine iz Vojvodine prešao u Olimpijakos.

608-katai.jpg

Iako je vreme u Grčkoj uglavnom proveo na pozajmicama, Aleksandar Katai je vrlo dobro upoznat sa kvalitetima i navikama Zvezdinog nedeljnog protivnika.

– U pitanju je zaista sjajan tim koji je ponovo dominantno osvojio titulu u Grčkoj. Olimpijakos već jako dugo vodi glavnu reč u grčkom fudbalu, redovan su učesnik u Ligi šampiona, igrali su neke zaista velike mečeve i ostvarili velike pobede. Zar je potrebno reći više? Olimpijakos je ekipa za poštovanje. Sa druge strane, i mi smo ove sezne pokazali da znamo da igramo fudbal, i to kvalitetan fudbal. Motiva nam neće nedostajati – otkrio je Katai.

Crvena zvezda i Olimpijakos su se do sada čak 11 puta sastajali u prijateljskim odmeravanjima snaga, ali samo jednom se utakmica igrala u Beogradu.

– I tada smo pobedili. Pa dobro, poznato je koliko je Zvezdi oduvek bio važan domaći teren, čak i kada su prijateljske utakmice u pitanju. Svaka utakmica nosi nešto novo. Mislim da smo kao klub i mi mnogo napredovali, i baš iz tog razloga će ovo biti pravi test za nas, da vidimo koliko možemo, i šta je neophodno da popravimo.

Nezaobilazno pitanje bilo je i ono o navijačima.

– Naježim se kad pomislim koliko će biti dobro na tribinama našeg stadiona. Očekujem veliku podršku, mnogo gledalaca koji će doći da uživaju u dobrom fudbalu. Odavno nismo imali ovakvog protivnika na Marakani, a posebnu draž celoj priči daje to što se radi o klubu koji nam je mnogo blizak, u svakom smislu. Verujem da niko ne želi da propusti ovaj praznik fudbala, a mi igrači ćemo se potruditi da opravdamo ono što se od nas očekuje – rekao je Aleksandar Katai.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама