Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Gostovanje u Kaću na kraju takmičenja u Super ligi

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde u subotu gostovanjem u Kaću protiv Jugovića završavaju takmičenje u Super ligi. Meč je na programu u Sportskom centru Hram sa početkom u 19 časova.

Kada se osvrnemo na sve što je klub postigao ove sezone, imajući u vidu teške godine u kojima je Zvezda pokušavala da stane na noge, možemo biti ponosni na rezultate takvog rada u vidu obezbeđenog plasmana u plej-of četiri kola pre kraja i obezbeđene prve pozicije u Super ligi kolo pre njenog završetka.

Koliko je finansijska stabilnost značajan faktor najbolje se moglo videti ove sezone, kada je trener Peruničić konačno mogao da se posveti samo sklapanju tima za najviši plasman, a koliko je uspešan bio u tome najbolje se može videti po plasmanu na tabeli, gde Zvezda već dugo vremena sa najvišeg mesta gleda sve rivale. Mlada ekipa je pokazala pobednički mentalitet u skladu sa veličinom kluba i ekspresno se vratila u vrh srpskog rukometa. U prethodnom kolu protiv Požarevca obezbeđeno je i prvo mesto pred plej-of. Ponovo su se istakle Zvezdine perjanice od Nenada Mandića, Mladena Šotića, Darka Todorovića, Alekse Kljajića, Uroša Radosavljevića do golgetera Aleksandra Dragutinovića koji je sa tri pogotka u samom finišu rešio meč za 13. prvenstveni trijumf. Ima i dovoljno vremena za ispravljanje propusta, jer ne smemo zaboraviti da je Požarevac vodio u Beogradu gotovo tokom celog meča. Istina, gosti su morali da idu na pobedu kako bi ostali u trci za plasman u plej-of, ali neprestana jurnjava rezultatskog zaostatka ne bi smela da se događa tako često, posebno ne na domaćem terenu, jer u plej-ofu dolaze ozbiljni protivnici protiv kojih će biti manje prostora za preokret ukoliko se upadne u takvu situaciju.

Predstojeći meč poslednjeg kola Super lige neće imati rezultatski značaj, što daje priliku za oba sastava da isprobaju sve svoje taktičke zamisli i eventualno pruže priliku nekim novim igračima. Crvena zvezda je u prvom delu sezone savladala Jugović u Beogradu rezultatom 32:30 i uhvatila dodatni zamah u svojoj trijumfalnoj seriji.

Sastav iz Kaća će nakon ovog susreta nastaviti takmičenje u plej-autu, gde ima dobre izglede za opstanak. Da su od početka sezone mogli da računaju na jednog od najboljih strelca lige Nemanju Beloša, verovatno bi sada u najmanju ruku bili na korak od plej-ofa. Pored Beloša izuzetno efikasan je i Nikola Vrgović, koji je takođe pri vrhu liste golgetera u Super ligi. Njih dvojica imaju odličnu podršku u Strahinji Travaru, Dušanu Pokrajcu, Aleksandru Kurtešu, Robertu Selešiju i sjajnom čuvaru mreže Dejanu Milosavljevu. Jugović je u drugoj polovini sezone osvojio samo bod manje od Zvezde, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe iz Kaća.

Crveno-bele čeka još jedno teško gostovanje, ali u ovom slučaju neće biti pod rezultatskim imperativom, što može skinuti teško breme favorita i učiniti da ekipa zaigra još poletnije u pohodu ka novom trijumfu, jer Zvezda uvek ide na pobedu bez obzira na snagu rivala. Biće to u svakom slučaju dobar test pred 10 plej-of utakmica i nadamo se borbu za titulu prvaka posle duže pauze.

JUGOVIĆ – CRVENA ZVEZDA
18. KOLO SUPER LIGE SRBIJE
SUBOTA, 19. MART 2016.
SC HRAM – KAĆ, 19:00 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама