Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Sloga nepremostiva prepreka za Zvezdu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz na gostujućim terenima ove sezone. Sloga je slavila u Požegi protiv lidera na tabeli rezultatom 25:21 (12:11).

Nošeni velikom podrškom sa tribina rukometaši Sloge su u drugom poluvremenu nametnuli svoj ritam, izuzetno čvrstu odbranu po kojoj su prepoznatljivi i za koju crveno-beli nisu mogli da pronađu rešenje. Igra domaćih često je bila i vrlo gruba, pa se Zvezdin kapiten Darko Todorović iznervirao zbog konstantnog guranja, povlačenja i potezanja na njemu, a kada je Nenad Mandić uzvratio na drugoj strani, u Zvezdinoj odbrani, dobio je treće isključenje i morao je na tribine u 48. minutu. Koliko je takva odbrana bila delotvorna govori i podatak da ponajbolji pivotmen lige Dejan Babić nije uspeo da se upiše u strelce, jer je bio potpuno odsečen, a i kada bi uspeo da prihvati loptu u malobrojnim slučajevima naišao bi na neprobojni zid u vidu golmana Milenkovića. Ipak, u takvoj igri Sloga se bolje snašla i zasluženo stigla do važne pobede kojom je obezbedila plasman u plej-of.

Gosti su nešto bolje počeli utakmicu i u dva navrata stizali do minimalne prednosti, ali je ubrzo došlo do preokreta. Sloga je povela sa 5:3, Radosavljević je promašio sedmerac, ali su izabranici trenera Peruničića brzo uspeli da se vrate iz zaostatka i golom raspoloženog Mandića izjednače na 5:5. Usledila je serija domaćih od 3:0 nakon čega je strateg beogradskog tima zatražio minut odmora.

Mandić je u 20. minutu prekinuo dugi niz Crvene zvezde bez pogotka. Trebalo je ipak još malo vremena da crveno-beli pronađu svoju igru. To se ubrzo i desilo. Spasoje Gačević je još jednom pokazao da mu Sloga posebno leži. Postigao je dva gola u kratkom vremenskom intervalu, jednom je pogodio i Šotić u kontri za veliki preokret i vođstvo crveno-belih od 10:9. Domaćin se ipak bolje snašao u finišu prvog dela i otišao na odmor sa golom prednosti (12:11).

U drugom delu Zvezda je sebi dozvolila da upadne u Sloginu mašinu. Kroz vrlo čvrstu odbranu nije bilo prolaza, golman Aleksandar Milenković je konstantno dobro branio, tako da se prednost domaćih kretala od tri do četiri razlike. Jedino je Uroš Radosavljević uspevao da probije po desnom krilu i održi crveno-bele u igri. To mu je četvrti put u nastavku pošlo za rukom kada je smanjio na samo -2 (19:21) i to neposredno posle pomenutog Mandićevog trećeg isključenja.

Zvezda je dobila dodatni elan i nadu da može bar do boda nakon Gačevićevog pogotka kojim su gosti smanjili na 21:22 i nastavili da dišu za vratom Slogi. Usledila je i Zlatanovićeva uspešna intervencija, ali Zvezda do kraja više nije uspela da zatrese mrežu. Finiš je pripao ekipi iz Požege, koja je serijom od 4:0 prelomila utakmicu i nanela lideru na tabeli i drugi poraz u šampionatu.

Po pet pogodaka za pobednički sastav postigli su kapiten Milan Pavlović, Armin Kaltak i Davor Laković, dok je u redovima Crvene zvezde najefikasniji bio Uroš Radosavljević sa šest golova. Golmani su ipak bili najbolji pojedinci u oba sastava, na jednoj strani Dejan Zlatanović, a na drugoj Aleksandar Milenković.

SLOGA – CRVENA ZVEZDA 25:21 (12:11)

Požega – Hala sportova. Gledalaca: 1389. Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin). Sedmerci: Sloga 5 (2), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Sloga 14, Crvena zvezda 6 minuta.

SLOGA: Raković, Stevanović, Delibašić, Spasić 3, Pernar, Milenković, Žegarac, Petrović, Pavlović 5, Andrejević 1, Bojanić, Kaltak 5, Gojković 4, Mirić 2 (2), Dimitrijević, Laković 5.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 3, Bojičić, Radosavljević 6 (1), Dragutinović 2 (1), Gačević 4, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 1, Nikolić 1, Mandić 4, Babić, Leovac.

Metaloplastika je iskoristila Zvezdin poraz i prišla na samo dva boda zaostatka lideru, koji u sledećem kolu dočekuje ekipu Požarevca.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама