Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Peruničić: Mora da se igra punom snagom do kraja

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Mogli su rukometaši Crvene zvezde da nastave svoju pobedonosnu seriju samo da su bili malo pribraniji u finišu utakmice, ali uporni rukometaši Partizana izborili su remi u večitom derbiju, čak su mogli i da odnesu ceo plen, što apsolutno ne bi odgovaralo dešavanjima na terenu s obzirom da su crveno-beli bili bolji tokom najvećeg dela susreta.

Nenad Peruničić, trener lidera na tabeli imao je svoje viđenje još jednog vrlo zanimljivog derbija, a osvrnuo se i na neispunjeno obećanje što se tiče prenosa utakmice na RTS-u.

– Vodili smo do kraja… Sreća mora da se zasluži. Partizan je bio jako hrabar. Dobili su ozbiljno pojačanje u pivotmenu Pešiću. Ja nisam očekivao drugačiju utakmicu. Jako varira od četiri-pet razlike do nerešenog. To su slične ekipe, tako da mislim da je bilo dobro za gledati. Žao mi je što je nacionalna televizija izabrala neku drugu stvar. Mislim da je bilo fer da se ova utakmica prenosi kao što je bilo obećano, ali ništa me ne iznenađuje u ovoj zemlji, tako da mi je žao. Ionako nam je naš voljeni sport na niskim granama i ovo je prosto doprinelo da smo jako mali, odnosno da nas tako gledaju.

Strateg crveno-belih nema opravdanja za ispuštenu prednost i ističe da na slabiju igru u nastavku nije uticalo to što je ekipa već obezbedila učešće u plej-ofu.

– Nije ništa uticalo. To da li smo mi u plej-ofu njihova je obaveza da se svaku utakmicu iznova dokazuju. Prosto to ni dres ni derbi ne dozvoljavaju, tako da nikakav alibi ne bih… Bolje da ne pomislim uopšte da su tako reagovali. Mora da se igra punom snagom do kraja. Ovo je ekipa koja mora da napreduje kroz celo prvenstvo, da se ne zadovoljava plasmanima. Nisam zadovoljan zato što glavom nisu bili danas, ali Partizan je jako ograničio igrače, nažalost, jako loš dan Dragutinovića, koji je jedan od najboljih igrača, Zlatanovića, koji je imao neku povredu i već je nedelju dana bez treninga, ali nije nikakvo opravdanje. Prosto nismo bili dobri u glavi. Partizan je bio odličan, sa puno energije i mislim da je nerešeno i bilo realno – zaključio je trener Crvene zvezde i srpska rukometna legenda Nenad Peruničić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама