Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Večiti remizirali u rukometnom derbiju

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno 32:32 u 15. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli mogu da žale za ispuštenom pobedom, jer su vodili tokom većeg dela utakmice.

Gosti su u drugom poluvremenu uspeli da stignu Zvezdinu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i pet golova razlike. Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su crveno-beli imali napad za pobedu, ali je čuvar mreže Partizana odbranio udarac, pa su gosti u samom finišu mogli i do celog plena, ali je Kukić pogodio samo okvir gola.

Ekipa Nenada Peruničića držala je konce igre u derbiju u svojim rukama, iako su gosti bili pod imperativom pobede zbog borbe za plasman u plej-of. Domaćin je bio rasterećen, imao je i solidnu podršku sa tribina i u takvoj situaciji bilo im je lako da pruže vrlo dobru partiju u prvom poluvremenu, kada su konstantno imali prednost.

Bez obzira što su gosti nešto bolje počeli meč i poveli sa 4:3, Zvezda je ubrzo preuzela kontrolu i preokrenula na 8:6. Raspoloženi Dejan Babić i Mladen Šotić doneli su prevagu u napadu, Bojičić je u odbrani bukvalno podizao protivničke rukometaše od parketa, a Radosavljević je pogodio u kontri za osetno vođstvo od 11:8 u 20. minutu. Dejan Zlatanović je konstantno bio na visini zadatka i svojim odbranama sprečavao crno-bele da se približe. Mandić, Babić i kapiten Todorović su preciznim šutevima održavali vođstvo od tri razlike, dok su sa druge strane Sretenović i Živković bili najzapaženiji u redovima ekipe Partizana. Zvezda je imala sjajan finiš prvog dela. Zlatanović je branio gotovo sve, Šotić je efektnom varkom stigao da zatrese mrežu, a Mandić je doneo crveno-belima prednost od 16:12 pogotkom tri sekunde pre kraja prvog poluvremena.

U nastavku Crvena zvezda stiže i do pet golova prednosti na samom početku, ali gosti uzvraćaju serijom od 3:0, koju je prekinuo Kljajić precizno izvedenim sedmercem. Ubrzo je i mladi Spasoje Gačević zatresao mrežu, pa Kljajić pogodio i iz igre za 20:16, a zatim je došlo do pada koncentracije, pa crno-beli uspevaju da naprave još jednu seriju od 3:0 golovima Mršulje i Živkovića i tako priđu na samo gol zaostatka (19:20). Peruničićev tajm-aut odmah je doneo rezultat, jer su domaći rukometaši uzvratili preko Babića, Dragutinovića i Mandića za vođstvo od 23:20 u 43. minutu.

Na golu Zvezde Zlatanovića je odmenio Antelj i odbranio šut Radojkovića, ali je on kasnije ipak uspeo da smanji na samo gol zaostatka. Partizan nije odustajao. Konstantno su jurili Zvezdinu prednost i konačno su uspeli da je stignu nakon gola Maksića iz kontre u 50. minutu, nakon nesrećno izgubljene lopte domaćeg sastava. Od tada se praktično igralo gol za gol. Sa jedne strane su pogađali Kljajić, Šotić i Mandić, koji je preuzeo odgovornost u bitnim momentima, a sa druge su izjednačenje crno-belima donosili Sretenović, Mršulja i Živković. Zvezda je poslednji put povela sa 32:31 kada je Šotić pokupio odbijenu loptu nakon Gačevićevog šuta i pogodio sa levog krila, da bi Pižurica izjednačio u 59. minutu.

Zvezdi je ostalo nešto malo više od minuta da pokuša da dođe do dva boda, ali u već opisanom finišu oni to nisu uspeli da urade. Šteta zbog vođstva tokom gotovo cele utakmice, popravljanja skora u derbijima i nastavka pobedonosne serije, ali ne i zbog učinka u šampionatu, jer je ranije već obezbeđen plasman u plej-of.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bili su Dejan Babić i Nenad Mandić sa po sedam golova, dok su se po četiri puta u strelce upisali Mladen Šotić, Aleksa Kljajić i kapiten Darko Todorović. U ekipi Partizana nezaustavljivi Nemanja Živković uspeo je u 11 navrata da pogodi mrežu. Stevan Sretenović je upisao šest, a Igor Mršulja pet pogodaka.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 32:32 (16:12)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Dušan Stojković (Niš) i Nenad Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (2), Partizan 3 (3). Isključenja: Crvena zvezda 6, Partizan 10 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 4, Bojičić, Radosavljević 3, Dragutinović 1, Gačević 2, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 4, Nikolić, Mandić 7, Babić 7, Kljajić 4 (2), Leovac.

PARTIZAN: Živković 11, Sretenović 6, Milenković, Tomić, Pižurica 1, Đuričić, Peruničić, Radojković 1, Stevanović 3 (3), Kukić 1, Pešić 2, Maksić 2, Radović, Mršulja 5, Stošljević, Ćućuz.

Zvezda i dalje drži čelo tabele tri kola pre kraja sa šest bodova više od prvih pratilaca, ekipa Metaloplastike i Sloge. U sledećem kolu crveno-beli gostuju upravo u Požegi protiv Sloge koja je u ovom kolu poražena u Požerevcu minimalnim rezultatom 23:24.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама