Остали спортови

Prvenstvo Beograda za mlađe pinire

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Održano je prvenstvo Beograda za mlađe pionire.

Pionirke i pioniri iz beogradskih klubova borili su se 23.1.2016. godine u zvezdinom atletskom „tunelu“ za titulu najboljeg u beogradu u disciplinama 60m prepone, 60m i skok u dalj.

U disciplini 60m prepone pobedila je Lidija Kurtanović iz Crvene zvezde novim ličnim rekordom koji sada iznosi 10.57, drugaje bila Ćorović Jelena iz Novog Beograda (11.13) dok je bronzanu medalju osvojila atletičarka mladosti iz Zemuna Đorđević Danica sa 11.25s.

Kod muškaraca pobedio je „zvezdaš“ Mijatović Miloš rezultatom 10.38 ispred „partizanovca“ Sekulić Alekse koji je stigao za 10.48 se, a treće mesto zauzeo je „Zemunac“ Jurošević Lazar – 10.84.

Na 60m kod devojčica pobede je nastavila da niže Anđela Radoičić iz „Crvene zvezde“ – 8.25, druga je bila Isailović Jana (8,34) iz „Partizana“ dok je treća kroz cilj prošla Čulin Tijana (8,72) iz „Novog Beograda“.

Kod muškaraca na 60m zlato je osvojio Nikolić Pavle iz „Novog Beograda“ (8,24), , srebro je osvojio njegov klupski drug Petrović Filip (8,65) dok je bronza otišla u ruke Maksimović Petra (8.70) iz „Partizana“.

Do poslednje serije neizvesno je bilo u skoku u dalj za devojčice. Na kraju takmičenja najdalje je letela Branković Marina iz Crvene zvezde – 4,62m, dok su Ljubinković Maja iz Zemuna i Aleksandra Balinovac iz Crvene zvezde skočile po 4,52cm. Bolji plasman je imala Ljubinković Maja zbog uspešnijeg drugog skoka.

Kod daljaša pobedio je Ilić Nikola iz zemuna sa 4,65m a drugo i treće mesto osvojili su takmičari AK „Crvena zvezda“ Andrović Petara (4.56m) Jovanović Luka (4,51m).

Najviše medalja na takmičenju osvojili su mlađi pioniri i pionirke AK Crvena zvezda sa ukupno četiri zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane medalje.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама