СДЦЗ

Nemanja Majdov, Zvezdin šampion : Volim da pišem sportsku istoriju

Izvor: Zvanični sajt judo kluba Crvena zvezda

Najbolji mladi sportista Srbije, naš Nemanja Majdov, posle pauze na koju ga ne na žalost naterala povreda, vraća se na tatami. Da je zdravstveni bilten mladog Zvezdinog prvotimca sada u najboljem redu, govori i podatak da će Nemanja Majdov braniti boje Srbije na predstojećem džudo turniru na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu.

-Dobro se osećam i to je sada najvažnije. Uspeo sam da uprkos povredi zadržim seniorsku titulu šampiona, što je takođe prvi put u istoriji. Tokom oporavka,  pripremao sam se polako, u skladu sa savetima lekara i mog trenera. Zato bih se posebno zahvalio medicinskom timu na čelu sa prof dr Aleksandrom Jakovljevićem i mom treneru Ljubiši Majdovu. Oni su bili tokom perioda oporavka konstantno  uz mene. Što se forme tiče,  to je  sada na 70 procenata što je i normalno posle ovakve povrede. Ipak želja je 100-postotna i to je najvažnije . Uveren sam da ću uskoro opet obradovati sve ljubitelje srpskog džudoa -rekao je Nemanja Majdov.

Da Nemanji ovo neće biti prvo učešće u olimpijskom timu, najbolje govori srebrna medalja koju je doneo oko vrata sa Letnjih svetskih olimpijskim igara mladih 2014 u kineskom Nandžingu. Vicešampionskim zvanjem na YOG-u, Nemanja Majdov još jednom se upisao u srpsku sportsku istoriju.

-To je bilo jedinstveno iskustvo. Privilegija je biti u timu a ja sam uspeo i da se okitim srebrnim odličjem. Uspeo sam da na najbolji način branim boje moje Srbije i moje Crvene zvezde.

Za Nemanju je protekla godina bila više nego uspešna. Da je već prekaljeni borac najbolje govore postignuti rezultati. Podsetićemo samo na najvažnije: srebro na Letnjim olimpijskim igrama u Nandžingu, šampionsku titulu na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu i istorijsku bronzu sa Crvenom zvezdom na klupskom šampionatu Starog kontinenta u Amsterdamu.

Sledeća stanica Zvezdinog šampiona su 1. Evropske olimpijskeigre u prestonici Azerbejdžana gde će otići kao jedini plasirani junior u težinskoj kategoriji do 81 kilograma.

-Ova činjenica takođe dovoljno govori . Uvek dižem standarde kada su u pitanju sportski uspesi. kaže Zvezdin šampion. – Najbolji borci Evrope biće u Bakuu tih dana. Svi dolaze samo sa jednim ciljem- da osvoje medalju. Ipak to je u džudou sasvim uobičajena stvar. Ako želiš da se popneš na najviši stepenik pobedničkog postolja moraš da prođeš paklenu konkurenciju. Iskreno trenutno ne vidim ni jednog borca koga ne bih mogao da pobedim. U Baku putujem kao i uvek sa jednim ciljom, da budem ono što jesam, da budem najbolji- bio je iskren Nemanja Majdov.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама