Одбојка Одбојка/Вести Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezda zaustavljena u četvrtfinalu

izvor: okcrvenazvezda.com

Odbojkaši Crvene zvezde nisu uspeli da izbore plasman u polufinale Kupa Izazivača pošto su u revanšu izgubili od Ravene sa 3:0, po setovima 25:22, 25:23, 25:21, za 83 minuta igre.

Iako su u prvom meču četvrtfinala u Beogradu crveno-beli slavili sa 3:2, Italijani su prošli u narednu rundu zahvaljujući maksimalnoj pobedi pred svojim navijačima.

Početak meča je protako u ravnopravnoj borbi. Naši odbojkaši su pružali snažan otpor motivisanim igračima Ravene koji su posle drugog tehničkog tajm auta u prvom setu uspeli da povedu sa tri poena prednosti (18:15). Tu prednost domaći odbojkaši su uspeli da sačuvaju i povedu sa – 25:22.

I tokom drugog seta se vodila ravnopravna bitka. Ravena ipak uspeva do drugog obaveznog predaha da stekne veliku prednost (16:11). Crveno-beli su potom uspeli da izjednače (17:17), ali Italijani su imali više sreće u završnici, pa su duplirali svoju prednost – 25:23.

Zvezda je na početku trećeg perioda igre diktirala tempo. Posle prvog tehničkog tajm auta naši odbojkaši su imali dva poena viška. Ipak, Ravena uspeva da preokrene rezultat u svoju korist i serijom od pet poena stekne solidnu prednost (15:12). Nisu uspeli crveno-beli da ozbiljnije ugroze vođstvo rivala, pa je Ravena na kraju slavila prolaz u polufinale – 25:21.

Najbolji pojedinac meča bio je Renan Bujati Zanata koji je upisao 17 poena. U našem timu su se istakli Aleksandar Gmitrović i Filip Stoilović sa po 10 osvojenih poena.

Odbojkaši Crvene zvezde se sada okreću završnici domaćeg šampionata, gde ih u ponedeljak očekuje prvi meč četvrtfinala plej-ofa protiv Inđije u “Šumicama”.

CMC RAVENA – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)
Forli – Dvorana: Palafiera. Sudije: Pavel Vasko (SLK) i Benone Visan (ROU). Trajanje meča: 83 minuta.
CMC RAVENA: Mengozi 6, Riči 4, Kavana 2, Gabriele, Jeliazkov, Kumentakis 9, Bujati Zanata 17, Bari (libero), MekKibin, Cebulj 16. Nisu igrali: Zapoli Guarijenti i Cester. Trener: Valdo Ariel Kantor.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 5, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 10, Gmitrović 10, Koprivica 7, Milutinović 5, Blagojević 2, Buculjević 3. Nisu igrali: Đurđević, Nejić i Kecman. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама