Одбојка Одбојкашице

Zvezda lako do prve pobede u plej-ofu

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Crvena zvezda je, prema očekivanju povela u četvrtfinalnoj seriji protiv Železničara, nakon maksimalne pobede u Šumicama.

Gošće su u većem delu prvog i na početku drugog seta bile ravnopravan rival, ali su crveno-bele zahvaljujući većem broju raspoloženih igračica završnice rešavale prilično lako u svoju korist.

Bilo je 18:16 za gošće u prvom periodu, a onda je Zvezda serijom od 6:0 raspršila nade Lajkovčanki da će povesti u ovom meču.

Uspevale su gošće da pomere prijem crveno-belih i dobrom igrom u odbrani držale su rezultatski priključak, a kad je Zvezda načela prijem Železničara, usledila je odlučujuća serija poena. Blok naše ekipe je odradio najveći deo posla.

Povele su gošće 8:4 u drugom setu, a onda je Zvezda dodala gas, izjednačila na 8:8 i kao brzi voz prošla „lajkovačku prugu”. Prednjačile su Adela Helić i Ljubica Kecman, koja je odigrala jedan od boljih mečeva ove sezone.

U trećem periodu nije bilo dilema. Zvezda je u potpunosti zaustavila krajnje napadače Železničara, koji su imali mizeran procenat napada.

Najefikasnija u našem timu bila je Adela Helić sa 21 osvojenim poenom. Ljubica Kecman je zabeležila 14, a Bojana Milenković 13 poena.

Revanš meč je na programu u nedelju, 15. marta od 19 časova u Lajkovcu. Ekipa koja prva zabeleži dve pobede plasiraće se u polufinale plej-ofa Viner Štetiše lige.

Crvena zvezda – Železničar 3:0 (25:20, 25:18, 25:13)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 100. Sudije: Vladimir Cvetković i Nenad Davidović (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 71 minut. Rezultat u seriji: 1:0.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 9, Čanak 4, Helić 21, Milenković 13, Kecman 14, Milovits 4, Rosić (libero), Pušić (libero), Brđović, Stijepić 1, Popović, Lukić. Trener: Branko Kovačević.
ŽELEZNIČAR: Stojković 3, Lazarević 1, Tešanović 9, Vojinović 4, Isailović 9, Rakić 3, Zlatić (libero), Aćimović 3, Raković, Kompirović, Knežević (libero), Veljković. Trener: Nikola Jerković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама