Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda poražena u Madridu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u osmom kolu E rgupe Top 16 faze Evrolige. Crveno-beli su izgubili na gostovanju Realu u Madridu rezultatom 85:61, ali treba istaći da je četa Dejana Radonjića bila oslabljena neigranjem Branka Lazića.

Razlozi poraza izabranika trenera Dejana Radonjića pre svega leže u činjenici da je Zvezda izgubila čak 19 lopti, a da je zatajio i šut za tri poena (14-1). Shodno tome, crveno-belima nije pomogla ni još jedna maestralna partija Bobana Marjanovića (21 poen, 13 skokova), kome je podršku pružio još jedino Maik Cirbes koji je imao dvocifren košgeterski učinak (13 poena).

Crvena zvezda Telekom je izvanredno počela meč i pre svega zahvaljujući veoma raspoloženom Bobanu Marjanoviću stekla prednost (6:14). Izgledalo je da je zvezda došla u Madrid spremna da se nadigrava sa favorizovanim rivalom, ali je Real imao spreman odgovor. Ulaskom u igru Serhia Rodrigeza i Džejsija Kerola promenio se odnos snaga na parketu. Domaći su uspeli da uhvate priključak i polovinom druge deonice napravili su preokret, stekli su vođstvo koje nisu ispuštali do kraja meča. Zvezda je u prvih 20 minuta imala apsolutnu dominaciju u skoku (25-14), ali je na veliki odmor ipak otišla sa 11 poena minusa pre svega zbog 12 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta.

Početkom drugog poluvremena razigrao se Vilijams. Sjajni plejmejker atraktivno je poentirao u nekoliko navrata posle prodora. Sjajno je i asistirao, a njegova precizna dodavanja je u poene pretvarao Marjanović pa je Zvezda uspela da polovinom treće deonice priđe na samo pet poena zaostatka (51:46). Međutim, posle tajm-auta koji je zatražio trener Madriđana Pablo Laso Real je zaigrao znatno angažovanije. Do izražaja je došlo iskustvo i sav kvalitet domaćeg tima koji je zaustavio nalet Crvene zvezde, vratio dvocifrenu prednost i meč rutinski priveo kraju.

Real Madrid – Crvena zvezda Telekom 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15)

Real Madrid: Rivers 4, Fernandez 15, Kampaco 2, Mačiulis 4, Rejes 6, Rodrigez 13, Ajon 6, Kerol 17, Ljulj 9, Burusis 2, Sloter 5, Mežri 2.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 8 (8 as), Rebić, Dangubić 5, Mitrović, Blažič 4, Kalinić 8, Marjanović 21 (13 sk), Tejić (4 sk, 4 as), Dženkins 2, Jović, Cirbes 13 (9 sk).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама