Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Hrabro na Real

Autor: CZBG, Stefan N.

Nakon osvajanja prvog trofeja u sezoni, crveno-beli momci imaju malo vremena za slavlje. Već u četvrtak sledi novi izazov i nova utakmica. Crvena zvezda se vraća na svoj evropsko putovanje, a nova stanica je Madrid.

Foto: http://remadelija.deviantart.com
Foto: http://remadelija.deviantart.com

Real Madrid i Crvena zvezda su aktuelni osvajači domaćih kupova, tako da se ova utakmica može nazvati i „Mini Superkup“. Potrošnja u obe ekipe je sigurno bila velika, nakon vezanih utakmica, ali raspored utakmica je surov. Nakon slabije igre oko nove godine, Real polako pali svoje motore. Rudi Fernadez je digao svoju formu i jedan je od možda najzaslužnijih što kraljevski klub izgleda drugačije u odnosu na početak sezone.

Više o individualcima koji čine roster Reala, možete pročitati OVDE.

U ovoj najavi, više će biti reči o učinku Reala u TOP16 i načinu na koji su završili igre u prvom delu te faze.

Kao što je već rečeno, nakon Nove godine, Real je drastično digao svoju formu, a praktično je sve počelo od utakmice sa Crvenom zvezdom. Ako se gleda isključivo TOP16 faza, timska statistika kraljevskog kluba je na zaista zavidnom nivou. Svaki parametar je na visokom nivou i vodeći su u mnogim kategorijama.

Foto: Bane Bumbar
Foto: Bane Bumbar

Rudi Fernadez igra u velikoj formi. Postiže skoro 15 poena po utakmici, i ima visoke procente šuta (60% za dva poena i 45% za tri poena). U ovom delu sezone, postao je lider ekipe uz Felipe Rejesa, koji takođe igra na vrhunskom nivou. Njih dvojica su uostalom i najveći potrošači lopte. Šutnuli su do sada u TOP16 fazi 143 puta, a pogodili 76 puta (53%). Njih prate španski reprezentativci Serhio Ljulj i Serhio Rodrigez.

Postoji dosta akcija u setu Pabla Lasa, ali ipak, sve to pada u vodu, kada trener imao igrače takvog kalibra na raspolaganju. Dovoljno je samo malo da iskoče iz šablona, i da se desi završetak treće četvrtine iz Beograda. Real u svojoj dvorani uvek pokušava da igra lepršavo i za publiku. Ponekad to izgleda malo mekano i divlje sa strane, ali ne treba se zavaravati. Oni poseduju veliku dubinu u rosteru, i sigurno je da na više načina igre imaju odgovor u svojoj ekipi.

Real svoje protivnike u TOP16 fazi ostavlja na 72-73 poena, dok postiže 86. Trenutno su na drugom mestu, iza CSKA (91 poen po meču). Donekle i ta prosečna razlika govori u kakvoj se formi nalaze. Došli su do daha i šuterskog momentuma. Vezali su nekoliko bitnih pobeda, a na kraju su i taj jedan ciklus zatvorili osvajanjem Kupa Kralja. Procenti šuta u ovom delu Evrolige su im zaista sjajni. Za dva poena šutiraju 55.5% (167/301), dok za tri poena 37.2% (64/172).

Real je u ovoj utakmici izraziti favorit. Zvezda gostuje možda i jednoj od najbolje 3 ekipe u Evropi. Ovo može biti prava utakmica za najmlađu ekipu u Evroligi, da pokaže koliko zna i ume. Uostalom, ti momci su svojim igrama došli do ovoga. Do mogućnosti da „trče“ sa najboljim košarkaškim ekipama Starog kontinenta. Uživajmo u tome.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама