Кошарка Кошарка/Вести

ČOVIĆ: OVO JE STRAŠAN DOGAĐAJ

Autor: Zvanični sajt KKCZ

Povodom velike nesreće koja se dogodila u Istanbulu i pogibije navijača Crvene zvezde, predsednik crveno-belih Nebojša Čović dao je intervju agenciji BETA koji prenosimo u celini:

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je večeras da je organizacija utakmice protiv Galatasaraja u Istanbulu bila “sramna”, i rekao da ni “beskonačno pobeda” nije vredno ljudskog života.

“Ovo je strašan događaj. Prosto da čovek ne poveruje. Izjavljujem najdublje saučešće porodici. Utakmice se ne igraju da bi se ljudi ubijali”, rekao je Čović agenciji Beta.

Jedan navijač Zvezde ubijen je u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem. “Organizacija utakmice je bila sramna, ponašanje policije bilo je sramno. Bili su potpuno upoznati sa svime što može da se dogodi. Neverovatno je da policija baci suzavac na navijaČe Zvezde, a da onda u taj dim utrče turski huligani i sa noževima da bodu naše navijače”, rekao je Čović.

On je odgovorio da navijači iz Beograda nisu išli u organizaciji kluba, ali da se Zvezda uključila čim je čula da su u Istanbul došli njeni navijači. “Navijači nisu išli u organizaciji kluba, ali kada smo dobili informaciju da su se pojavili navijači Crvene zvezde u Istanbulu, stupili smo u kontakt sa našim konzulatom i gospodinom Markovićem smo preduzeli sve da ne dođe do ovakvog incidenta”, rekao je Čović.

“Napravljena je komunikacija i našeg konzulata i turske policije, Zvezda je stupila u kontakt i sa Galatasarejm i Evroligom, i sa turskim ambasadorom u Beogradu, a reagovalo je i naše ministarstvo inostranih poslova. Od ranog jutra smo preduzeli sve da ne dođe ni do kakvih problema i ove strašne nesreće”, rekao je Čović.

On je kazao da nema informacija da li je još neko povređen u tuči koja je izbila ispred hale “Abdi IpekČi”. Zvezdini navijaČi su doputovali uIstanbulna utakmicu Evrolige, ali policija nije htela da ih pusti u halu, bez obzira na to da li su imali karte.

“U halu je moglo da stane još mnogo ljudi, i obezbeđena su sredstva da se uredno plate karte, tako da nije postojao nikakav problem da grupa srpskih navijača bude prisutna na utakmici. Ali, kako su saznali da dolaze navijači, tako je njihov klub u saradnji sa policijom objavio da su navodno prodate sve karte. A postoje fotografije na kojima se vidi da su lagali”, rekao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih istakao je da je Zvezda bila dobar domaćin Galatasaraju u prvom meču. “Galatasaraj je bio gost u Beogradu i dočekan je domaćinski, bez ijednog problema. Zato sada odvratno zvuče zamene teza da su Srbi krivi za sve”, kazao je Čović.

Njega je posebno razljutila izjava trenera Galatasaraja Ergina Atamana, koji je navijače Zvezde nazvao “teroristima” i kazao da su oni napali domaće navijaČe.

“Sramota je što sada pojedinci pokušavaju da zamenjuju teze. Turski trener je dao odvratne, neprimerene izjave…Trener je učitelj, a takav učitelj treba da se stidi svoje izjave. Ne treba nam pobeda. BeskonaČno mnogo utakmica i beskonačno mnogo pobeda nema vrednost jednog života, mladog života”, rekao je Čović.

Zvezda i konzulat Srbije zajedno su organizovali povratak preostale grupe od nekoliko stotina navijaČa da se vrate u Srbiju.

“Sada se sa konzulatom maksimalno bavimo time da svi ostali navijači bezbedno stignu svojim kućama. Blizu su izlaska iz Turske, dobili su pratnju. Ali, oni su došli raznim sredstvima, autobusom, ličnim auitomobilima, avionom…Pa zar je moguće da je zabranjeno doći i navijati za svoj tim?”, zaključio  je Čović.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама